Sterilisatie bij de man


Mogelijkheden sterilisatie in St. Antonius Ziekenhuis

Overweegt u zich te laten steriliseren? Dan bent u bij de polikliniek Urologie van het St. Antonius Ziekenhuis aan het goede adres. Deze ingreep wordt op (bijna) alle locaties van het St. Antonius Ziekenhuis uitgevoerd. U kunt bij ons op korte termijn terecht, wordt vakkundig geholpen en kunt na de behandeling altijd bellen met vragen.

Sterilisatie

Een sterilisatie bij de man, ook wel vasectomie genoemd, is de meest betrouwbare vorm van anticonceptie. Het is een kleine ingreep waarbij de beide zaadleiders tussen de testikels (zaadballen) en de prostaat worden onderbroken. De behandeling is meestal poliklinisch, vindt onder plaatselijke verdoving plaats en duurt tien tot vijftien minuten. U kunt bij het St. Antonius Ziekenhuis kiezen voor de standaardbehandeling of voor de zogenaamde Single Visit.

Single Visit

In het St. Antonius Ziekenhuis kunt u ervoor kiezen het eerste polikliniekbezoek te laten vervallen. In plaats daarvan maakt u direct een afspraak voor de behandeling. Zo hoeft u maar één keer naar het ziekenhuis te komen. U moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

>>Lees hier de voorwaarden...

Aan de hand van onze vragenlijst kunt u zelf beoordelen of u in aanmerking komt voor een Single Visit. Als u alle vragen met juist kunt beantwoorden, voldoet u aan de voorwaarden. Komt u in aanmerking en wilt u worden behandeld? Vul dan de vragenlijst in, print deze uit en stuur deze naar:

St. Antonius Ziekenhuis
Locatie Utrecht
T.a.v. polikliniek Urologie
Postbus 2500
3430 EM Nieuwegein

Vergeet u alstublieft niet een postzegel op de envelop te plakken.

>> Open hier het vragenformulier...

De polikliniek Urologie zal na ontvangst van het formulier telefonisch contact met u opnemen om een afspraak te maken. Het formulier is het bewijs dat u voldoet aan de voorwaarden voor een Single Visit. U verklaart hiermee ook dat u voldoende bent geïnformeerd.

Standaardbehandeling

U heeft op de polikliniek een gesprek met de uroloog. Hij stelt u een aantal vragen, doet indien nodig kort onderzoek en geeft uitleg over de behandeling en de gevolgen. Daarna maakt u een afspraak voor de sterilisatie. Deze vindt meestal enkele weken later plaats.
U kunt gebruikmaken van deze variant wanneer u het prettig vindt van tevoren kennis te maken met de uroloog en vragen hebt. Ook komt u in aanmerking voor deze behandeling wanneer u niet voldoet aan de voorwaarden die gelden voor een Single Visit.

>> Lees hier de folder over de staandaardbehandeling...

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor een standaardbehandeling (polikliniekafspraak met Uroloog)? Neem dan telefonisch contact op met T 088 – 320 25 00.  Voldoet u aan de voorwaarden en wilt u de Single Visit- behandeling ondergaan? Vul dan het vragenformulier, print het uit en stuur het op naar bovenstaand adres. De poli neemt dan vervolgens telefonisch contact met u op voor een afspraak.

Kosten sterilisatie

Niet alle verzekeraars vergoeden een sterilisatie. Soms moet u (een deel van) de kosten zelf betalen.Wilt u weten wat in uw geval van toepassing is, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. De gemiddelde kosten van een sterilisatie bedragen ongeveer 450 euro.

Heeft u na het lezen van de folder nog vragen, dan adviseren wij u met klem voor de standaardbehandeling te kiezen. Tijdens de ‘single visit’ is er geen ruimte voor een uitgebreid gesprek .