MS Centrum


MS (Multiple Sclerose) is een complexe ziekte, waarbij u met verschillende medische deskundigen te maken krijgt. Daarom is het belangrijk én prettig als u op één plek terecht kunt voor diagnose, behandeling, begeleiding of voor een second opinion. Met het MS-centrum biedt het St. Antonius Ziekenhuis u die plek. 

Wie zijn wij?

Ons centrum is een van de grotere MS-centra in Nederland. Het is gecertificeerd door het Nationaal MS Fonds. Momenteel behandelen we er enkele honderden MS-patiënten. Bovendien nemen we deel aan studies met nieuwe medicijnen. Zo dragen we bij aan een toekomst waarin de ziekte vertraagd en mogelijk zelfs gestopt kan worden.

Lees hier een artikel uit het magazine MenSen van de MS Vereniging over wetenschap bij het MS-centrum.

Lees ook het artikel uit Lidwina: een lifestylemagazine voor mensen met (en zonder) MS.

Afspraak maken 

Hebt u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de poli Neurologie: T 088 320 39 00. U kunt ook een afspraak maken via internet. Voor vragen kunt u ons ook mailen: E info@antoniusmscentrum.nl

Verschillende vakgebieden

De maatschap Neurologie van het St. Antonius Ziekenhuis bestaat uit verschillende neurologen die MS-patiënten behandelen. Maar bij MS komen ook andere vakgebieden aan bod. Daarom zetten we voor het MS-centrum een multidisciplinair team in: een team van mensen die op verschillende gebieden deskundig zijn. Zo kunnen we u de beste behandeling en begeleiding bieden.

Wat wij u bieden

Ons MS Centrum is niet voor niets gecertificeerd door het Nationaal MS Fonds. Wij bieden u:

  • een persoonlijke benadering en een uitstekende begeleiding voor, tijdens en na de diagnose;
  • zeer ervaren en deskundige neurologen;
  • de inzet van een deskundig multidisciplinair team dat bestaat uit een neuroloog, MS-verpleegkundige, revalidatiearts, ergotherapeut, fysiotherapeut en psycholoog;
  • korte verwijsmogelijkheden binnen het ziekenhuis naar andere disciplines zoals de oogarts, uroloog of psychiater;
  • uitstekende onderzoekmethoden om de ziekte vast te stellen en om het verloop van de ziekte te volgen;
  • korte lijnen naar fysiotherapeutische, ergotherapeutische of logopedische behandeling;
  • diepgaande kennis over de behandelingsmogelijkheden bij MS.