Informatie beveiliging website

 6 januari 2017, 16:32 uur.

Op 6 januari berichtten diverse media dat ruim een derde van de websites van ziekenhuizen slecht is beveiligd. Het St. Antonius Ziekenhuis wordt genoemd als 1 van de ziekenhuizen die zijn website niet goed heeft beveiligd. Lees hieronder onze reactie hierop:

 


Onze reactie op berichtgeving in de media over veiligheid website
 
Het klopt helaas dat de huidige website van het St. Antonius Ziekenhuis (nog) niet https beveiligd is. We zijn ons bewust van het risico hiervan. Daarom heeft het ziekenhuis een aanvraag gedaan voor een tijdelijk SSL-certificaat voor onze huidige website. Totdat dit is ingeregeld zullen we een aantal digitale formulieren die op onze huidige site staan van onze site halen. We zullen deze weer terugplaatsen zodra de huidige website https beveiligd is.
 
Wij laten onze CMS-systemen en al onze CMS-applicaties en dus ook onze website al jaren iedere week doorlichten. We maken hiervoor gebruik van een (ingekocht) beveiligingsprogramma. Deze scan op kwetsbaarheden brengt eventuele beveiligingsproblemen aan het licht.  Voor zover ons bekend zijn er in ons ziekenhuis nog geen incidenten met gehackte data geweest vanwege het ontbreken van deze https-beveiliging op onze site. Dat willen we uiteraard zo houden.
 
Het St. Antonius Ziekenhuis bouwt aan een nieuwe website die voldoet aan de strengste veiligheidseisen, zoals https-beveiliging voor de site, inclusief digitale formulieren en andere applicaties voor informatie-uitwisseling. We bouwen deze nieuwe site omdat het achterliggende CMS-systeem van onze huidige site verouderd is en daarmee steeds moeilijker kan voldoen aan de eisen die heden ten dagen gesteld worden aan een moderne website. Onze nieuwe website zal in het eerste kwartaal van 2017 live gaan.

Belangrijk om te melden is dat de berichtgeving enkel gaat over www.antoniusziekenhuis.nl. Sites als Mijn Antonius en Werken bij Antonius zijn wel https-beveiligd.


Terug naar overzicht