Services


Het St. Antonius Ziekenhuis heeft een aantal voorzieningen om uw ziekenhuisbezoek en/of -opname zo aangenaam mogelijk te maken. Klik op een van de onderstaande links voor een overzicht van de diensten en voorzieningen.


Algemene services (poli)bezoek  

Parkeren
Onze beide ziekenhuislocaties (Utrecht en Nieuwegein) beschikken over een ruime parkeergarage. Tegen betaling (gangbare parkeertarieven) kunt u uw auto daardoor overdekt parkeren en loopt u vanuit de parkeergarage direct het ziekenhuis in. De invalidenparkeerplaatsen bevinden zich dicht bij de toegang tot het ziekenhuis. Daarnaast is er in de parkeergarage een aantal parkeerplaatsen beschikbaar met een oplaadpunt voor elektrische auto's.

U kunt uw medereiziger(s) ook direct voor de hoofdentree laten uitstappen op de kiss-and-ridestrook, waarna u uw auto parkeert in de garage.
Bij onze poliklinieklocaties (Utrecht Overvecht en Houten) is voldoende gratis parkeergelegenheid op het terrein of in de directe omgeving.

Rolstoelen en caddy
In de parkeergarage staan bij de liften en de uitgang van de parkeergarage rolstoelen tot uw beschikking. Ook in de centrale hal van het ziekenhuis vindt u rolstoelen. U kunt hiervan gebruikmaken door een munt van € 0,50 of
€ 1,00 in het muntslot te doen.

In onze ziekenhuizen kunt u bovendien gratis gebruikmaken van de caddy (het golfkarretje) voor uw vervoer naar de poliklinieken op de begane grond. U kunt zich hiervoor wenden tot de gastvrouwen bij het Servicepunt. Houd u wel rekening met enkele minuten wachttijd voordat de caddy er is.

Receptie/Gastvrouwen/Servicepunt
Bij binnenkomst in het ziekenhuis staan verschillende medewerkers/vrijwilligers voor u klaar voor informatie of vragen. Bij de centrale receptie kunt u al uw vragen stellen over uw bestemming of over de afdeling waar u op bezoek wilt gaan. Ook zijn er gastvrouwen tot wie u zich kunt wenden met vragen.

Digitale routewijzer
In Nieuwegein vindt u uw bestemming door het bijbehorende polinummer te volgen. In Utrecht volgt u het bijbehorende routenummer.
Ter voorbereiding op uw bezoek aan ons ziekenhuis in Utrecht, kunt u thuis op de computer, laptop of tablet of op uw mobiele telefoon alvast kijken wat de route is voor uw persoonlijke bestemming in het ziekenhuis. Ga voor de digitale routewijzer naar:  www.antoniusziekenhuis.nl/routewijzer.

We hopen dit voor de locatie Nieuwegein ook op korte termijn te kunnen aanbieden.

St. Antonius Apotheek
De St. Antonius Apotheek is een openbare apotheek binnen de muren van het ziekenhuis die fungeert als schakelpunt tussen het ziekenhuis en de zorg buiten het ziekenhuis (apotheken en huisartsen). De apotheek heeft de regie in de medicatieoverdacht tussen het ziekenhuis en de buitenwereld en andersom. U kunt hier op onze beide locaties zeven dagen per week uw geneesmiddelen voor thuis afhalen. Bijvoorbeeld na uw bezoek aan de polikliniek, de huisartsenpost of als u na een opname naar huis gaat.
Meer informatie over de apotheek en de openingstijden vindt u hier.

Speelgoed
In de wachtruimten van een groot aantal poliklinieken is speelgoed aanwezig om het wachten voor uw kind wat aangenamer te maken. Wilt u er alstublieft op letten dat uw kinderen het speelgoed niet (per ongeluk) mee naar huis nemen?

Eten en drinken
In het bezoekersrestaurant bent u van harte welkom voor een kopje koffie, lunch of andere versnapering. In de winkel van Vermaat kunt u terecht voor kleine snacks of een ijsje. Op alle poliklinieken komt regelmatig een gastvrouw langs met koffie, thee en water.

Tijdschriften en tv-schermen
Om het wachten iets aangenamer te maken en de tijd te verdrijven, is in de wachtruimten van de meeste poliklinieken en onderzoeksafdelingen een ruim aanbod aan tijdschriften aanwezig. Ook treft u in veel wachtruimten tv-schermen waarop informatie wordt gegeven over de betreffende afdeling en het ziekenhuis.

Winkels  
Er zijn diverse winkeltjes in onze ziekenhuislocaties. U kunt er terecht voor allerlei artikelen, zoals bijvoorbeeld een kaartje of persoonlijke verzorgingsproducten.

Winkels in het ziekenhuis Nieuwegein:
Livera
Livera heeft een moderne en actuele lingeriecollectie. U kunt er ook terecht voor een breed assortiment nachtkleding, van romantisch tot comfortabel zittend. Handig voor als u zelf of uw familielid onverwacht moet worden opgenomen in het ziekenhuis. Maar u bent er natuurlijk ook welkom om uzelf gewoon eens te verwennen met een mooie lingerieset of lekkere pyama.

Openingstijden: Livera in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein (Koekoekslaan 1) is open van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 20:00 uur en op zaterdagen van 10:00 tot 17:00 uur.
Contact: de winkel is bereikbaar via T 030 - 737 08 82.

Rivas
In de Rivas Leef&-gezondheidswinkel kunt u terecht voor al uw gezondheidsartikelen en zorghulpmiddelen. Bezoekers van de winkel krijgen daarbij ook persoonlijk en deskundig advies. De Rivas-medewerkers geven toelichting en stellen producten op de juiste wijze af. Ook wanneer u na ontslag uit het ziekenhuis thuis nog zorg nodig heeft, kunt u bij Rivas terecht. Ze kunnen de eerste vragen vaak al beantwoorden en direct doorverwijzen naar de wijkverpleegkundige van het thuiszorgteam. 
Openingstijden: de Rivas Leef&-gezondheidswinkel in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein (Koekoekslaan 1) is open van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur en op zaterdag en zondag van 10:00 tot 14:00 uur.

Contact: T 0900 - 8440, e-mail: zorglijn@rivas.nl
Meer informatie: een groot deel van de producten is ook te koop via de webwinkel www.rivasgezondheidswinkel.nl.

Vermaat
Restaurant: onder het motto 'Eten & drinken doe je samen' heet Vermaat u van harte welkom in het bezoekersrestaurant voor een kopje koffie, lunch of andere versnaperingen. Alle dranken en gerechten zijn ook mee te nemen. U vindt het restaurant op de begane grond nabij de centrale hal.

Winkel: in de winkel van Vermaat kunt u terecht voor bloemen, kaarten, boeken en geschenken, maar ook voor een kleine snack of een ijsje. U vindt de winkel op de begane grond bij de ingang van de parkeergarage.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 20:30 uur en in het weekend van 10:00 tot 20:00 uur
Contact: Vermaat is bereikbaar via T 030 - 603 16 69.

Winkels in het ziekenhuis in Utrecht:
Haar op Maat
Je haar verliezen, door welke oorzaak ook, is aangrijpend. Het dragen van een haarwerk kan helpen om u beter en zekerder te voelen. Haar op Maat geeft deskundige begeleiding bij de keuze voor een haarwerk, met een luisterend oor en persoonlijke aandacht voorop. U kunt er ook terecht voor petten, turbans, sjaals en dergelijke. U vindt de winkel in het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht op de eerste verdieping in de gang van de parkeergarage naar de centrale receptie.

Openingstijden: maandag van 11.30 tot 16.30 uur, dinsdag t/m donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 tot 13.30 uur.
Contact: T 030 - 210 21 62.
Meer informatie: www.haaropmaat.nl

LM Orthopedie
Met de winkel in het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht komt LM Orthopedie tegemoet aan de wens van de klant om dicht bij de artsen en het ziekenhuis haar producten en diensten aan te bieden. Het is daarom mogelijk om direct met de verwijzing van de arts door te lopen naar de winkel. U vindt de winkel op de eerste verdieping in het ziekenhuis voor de roltrappen, tegenover de bloedafname. Naast het assortiment op het gebied van orthopedische hulpmiddelen, is LM Orthopedie ook het adres voor thuiszorgartikelen. Diverse mobiliteitsoplossingen zijn in de winkel te bezichtigen, zoals scootmobiels, rollatoren, rolstoelen, elleboogkrukken en wandelstokken.

Openingstijden: maandag t/m donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 tot 14.30 uur.
Contact: T 030 - 670 66 90, e-mailadres: info@protheseorthese.nl 
Meer informatie: www.protheseorthese.nl

Vermaat
Restaurant: onder het motto 'Eten & drinken doe je samen' heet Vermaat u van harte welkom in het bezoekersrestaurant voor een kopje koffie, lunch of andere versnaperingen. U vindt het restaurant bovenaan de roltrap nabij de hoofdingang.

Winkel: in de winkel van Vermaat kunt u terecht voor bloemen, kaarten, boeken en geschenken, maar ook voor een kleine snack of een ijsje.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 20:30 uur en in het weekend van 10.00 uur tot 15.00 uur (restaurant) en van 15.00 uur tot 20.00 uur (winkel).
Contact: T 030 – 241 12 69.

Geldautomaat
Op onze beide ziekenhuislocaties (Utrecht en Nieuwegein) kunt u geld opnemen met uw bankpas via een geldautomaat. In Nieuwegein vindt u de geldautomaat van de Rabobank direct bij binnenkomst vanuit de parkeergarage op de begane grond bij het Servicepunt. In Utrecht staat de geldautomaat meteen bij binnenkomst vanuit de parkeergarage op de eerste verdieping in de gang richting de centrale receptie.

Internet/wifi
Op de ziekenhuislocaties van het St. Antonius Ziekenhuis kunt u gebruikmaken van gratis wifi.

Kinderspeelplaats/kinderopvang Nijntje
Moet u zelf voor een bezoek naar het St. Antonius Ziekenhuis, maar heeft u geen opvang voor uw kind dan kunt u hem/haar gewoon meenemen. Bij kinderspeelplaats Nijntje kunnen kinderen tot 7 jaar kosteloos en onder toezicht van vrijwilligers spelen. Er is een Nijntje-speelplaats zowel in ons ziekenhuis in Nieuwegein (tegenover de apotheek) als in ons ziekenhuis in Utrecht (tegenover winkel Vermaat). In de folder leest u alles over de kinderopvang, de openingstijden, de werkwijze en de aanmelding. 

Taxi
Heeft u een taxi nodig? Onze gastvrouwen en medewerkers aan de informatiebalie helpen u graag bij het bestellen van een taxi. U vindt de taxistandplaats bij de hoofdingang van onze ziekenhuislocaties.

Services tijdens uw opname (verpleegafdeling)

Als u wordt opgenomen, kunt u rekenen op de volgende services die uw verblijf op onze verpleegafdelingen wellicht iets veraangenamen.

Roomservice
Op alle verpleegafdelingen staan de teams van onze Roomservice voor u klaar. Zij zorgen voor een gastvrije omgeving, uw catering maar ook voor de schoonmaak van uw kamer. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld extra koffie/thee bij de Roomservice-medewerkers bestellen, bezorgen zij de post, verzorgen de bloemen of kopen een krant/tijdschrift voor u. Vraag onze medewerker naar de mogelijkheden en eventuele kosten.

Maaltijden/dranken
Dagelijks krijgt u één warme maaltijd en twee broodmaaltijden. U kunt dagelijks zelf uw maaltijden samenstellen. Voor de warme maaltijd maakt u hiervoor gebruik van het formulier, de broodmaaltijden kunt u kiezen als de broodbuffetwagen op uw kamer langskomt. Daarnaast komen we regelmatig langs met onder meer koffie en thee. Uw bezoek kan gebruikmaken van het bezoekersrestaurant in het ziekenhuis.

Post
De post wordt dagelijks persoonlijk bezorgd. Op verzoek ontvangt u de Metro. Wilt u zelf post versturen? Dan kunnen we deze voor u afgeven bij onze postkamer.

Internet/wifi
Ook op alle verpleegafdelingen van het St. Antonius Ziekenhuis is gratis wifi beschikbaar u. U kunt hier met uw eigen mobiele apparaat (telefoon, tablet of laptop) gebruik van maken.

Televisie/radio
Op alle verpleegafdelingen zijn bij elk bed een tv en radio tot uw beschikking. U kunt hier gratis gebruik van maken.

Vervoer binnen het ziekenhuis
Onze vrijwilligers begeleiden u vanaf de verpleegafdeling naar een onderzoeksafdeling of operatiekamer. De verpleegkundige regelt dat voor u.

Godsdienst/Stilte- en gebedsruimte
In het ziekenhuis zijn er kerkdiensten en kunt u geestelijke ondersteuning krijgen. Voor uitgebreidere informatie verwijzen we u naar onze folder.
In het Stiltecentrum kunt u terecht voor rust, bezinning en gebed. Er is een hoek waar u kaarsjes kunt branden, er is een leeshoekje en er ligt een schrift waarin u uw gevoelens, gedachten en gebeden kunt opschrijven.
In Utrecht vindt u het Stiltecentrum op de eerste verdieping, vanaf de centrale receptie vrijwel direct aan uw rechterhand. Ook de islamitische gebedsruimte vindt u hier.
In Nieuwegein vindt u het Stiltecentrum op de derde verdieping.

Logeerkamers en ontbijtservice
Is uw familielid opgenomen op de Intensive Care en is het noodzakelijk om de nacht in ons ziekenhuis door te brengen? In Nieuwegein hebben we zes logeerkamers beschikbaar waar u eventueel kunt verblijven. Voor meer informatie hierover, verwijzen u naar onze folder.

Wat u verder nog moet weten  

Mobiele telefoons
U mag in ons ziekenhuis gebruikmaken van uw mobiele telefoon. We vragen u wel rekening te houden met andere patiënten en bezoekers en verzoeken u daarom uw ringtone uit te zetten en ervoor te zorgen dat uw telefoongesprek niet storend is voor anderen.

Roken
Op alle St. Antonius-locaties en nabij de ingangen is het niet toegestaan om te roken. Wij verzoeken u alleen buiten te roken, buiten de aangegeven rookvrije zone of in de rookabri.

Plattegronden
Bekijk hier de plattegrond van:

Tips voor extra service
Heeft u behoefte aan meer service in het ziekenhuis? Wij ontvangen graag uw tips en feedback om onze gastvrijheid nóg verder te optimaliseren.

Uw klachten en/of complimenten vernemen wij uiteraard ook graag.
Ga naar www.antoniusziekenhuis.nl/patienten/klachten-complimenten/

Vraag stellen
Heeft u een andere vraag? Kijk dan of uw vraag bij onze veelgestelde vragen staat. Staat uw vraag hier niet bij, stel 'm dan door het e-mailformulier in te vullen: Patiëntencommunicatie.