Trainingen, coaching en bijscholingen

Training coachen van collega's

De training is geschikt voor iedereen die zijn of haar collega's effectiever wil ondersteunen, begeleiden, motiveren en inspireren. Een voorwaarde is dat u in de gelegenheid en bereid bent te oefenen met de geleerde coachingsvaardigheden in uw werksituatie. Reflectievermogen op eigen kwaliteiten en leerpunten is een vereiste.

Doel

  • U past vaardigheden toe om anderen (of collega’s) effectief te coachen.
  • U bent u bewust van uw eigen gespreksvaardigheden en mogelijke valkuilen.
  • U weet de ander te stimuleren, uit te dagen en te inspireren om zijn of haar effectiviteit te verhogen en verantwoordelijkheid te laten nemen.

Doelgroep

Alle medewerkers die collega’s (willen) coachen, motiveren of enthousiasmeren. Ook deelnemers van een andere instelling dan het St. Antonius Ziekenhuis zijn van harte uitgenodigd.

Inhoud

In de training worden de volgende vaardigheden geleerd en geoefend:

  • Coachingsvragen stellen
  • Analyseren en reflecteren
  • Feedback geven
  • Effectief communiceren met behulp van verschillende coachingsmodellen (waaronder Transactionele analyse, GRrOW)
  • Motiveren

Het eigen maken van coachingsvaardigheden gebeurt door het toepassen in de praktijk onder met 'leervragen in de praktijk' en met behulp van een 360- graden feedbackinstrument. Tijdens de bijeenkomsten wordt aan de hand van ingebrachte werksituaties geoefend met coachen en coachingsvaardigheden. Tijdens de training wordt een professionele trainer-acteur ingezet.

De training wordt digitaal aangeboden op het Online leerplein Antonius. Dit is ook voor externe deelnemers toegankelijk. U ontvangt tijdens de training het boek 'Inspirerend coachen' van Jeff Clement.

De training sluit goed aan op onze trainingen Werkbegeleiding, Leerunitcoach of Coachend begeleiden.

Praktische informatie

Duur

5 ½ dagdelen

Groepsgrootte

Minimaal 10 deelnemers tot maximaal 15 deelnemers. Bij minder dan 10 deelnemers wordt de training geannuleerd.

Accreditatie

De training is voor 21 punten geaccrediteerd in het Kwaliteitsregister V&VN Bachelor Medisch Hulpverleners (NVBMH). De accreditatie wordt na volledige deelname verwerkt.

Kosten

€ 750,- p.p., inclusief leermiddelen en literatuur

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over deze training? Dan kunt u contact opnemen met Lisette van der Wurff:

Inschrijven

Wilt u weten op welke data deze training plaatsvindt en/of wilt u zich inschrijven voor de training? Dat kan via het secretariaat van de St. Antonius Academie:

Algemene voorwaarden

Op deze training zijn de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden van de bedrijfsopleidingen van toepassing. Deze staan beschreven in onze algemene voorwaarden bedrijfsopleidingen(externe link).

Terug naar boven