Trainingen en bijscholingen

Training Leerunitcoach

Op een leerunit begeleidt een leerunitcoach meerdere studenten bij hun leerproces en de uitvoering van de patiëntenzorg. Voor de rol van leerunitcoach is een specifieke training ontwikkeld. Tijdens deze training ontwikkelt u vaardigheden (verder) in het coachend begeleiden op de leerunit en leert u inspelen op leerstijlen en leervragen. Dit doet u vanuit het zicht op uw persoonlijke manier van begeleiden, waardoor de rol van leerunitcoach krachtig wordt neergezet.

Doel

Na de training bent u in staat om uw rol als Leerunitcoach op krachtige wijze in te vullen, meerdere studenten te begeleiden in hun leerproces en zorgverlening, gecombineerd met de eindverantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de patiëntenzorg.

Doelgroep

U heeft ervaring en affiniteit met begeleiden, bent in staat tot reflectie en hebt een lerende houding. Voorwaarde voor deelname is een afgeronde training Werkbegeleiding waarin de basisvaardigheden van begeleiden worden getraind. Ook is het een vereiste dat u op een leerunit werkt en daar gedurende de training ook wordt ingezet. Enige ervaring als leerunitcoach is gewenst.

Inhoud

Het werken aan persoonlijke leerdoelen en ontwikkelen van coachingsvaardigheden wordt versterkt door op de leerunit te oefenen aan de hand van de praktijkopdrachten. De begeleiding hierbij wordt geboden door de (verpleegkundig) praktijkopleider of teamhoofd.

U kunt het programma van de training Leerunitcoach uiterlijk 2 weken voor aanvang vinden in de catalogus van het Online Leerplein Antonius met de zoekterm 'Coaching'. Ga hiervoor naar het Online Leerplein en log in met uw eigen loginnaam en wachtwoord. 
Hier vindt u ook de voorbereidingsopdrachten en de aanbevolen literatuur.

Het boek ‘Inspirerend coachen' van Jeff Clement kunt u in overleg met het afdelingshoofd gebruiken of aanschaffen: EAN: 9789077432150 (ook als E-book verkrijgbaar).
Wilt u zich na deze training nog meer bekwamen in het coachen, dan biedt de training 'Coachen van collega’s' een passend vervolg.

Praktische informatie

  • Duur: twee trainingsbijeenkomsten van respectievelijk 6 uur en 4 uur en twee verdiepingsbijeenkomsten van elk 2 uur.
  • Groepsgrootte: Minimaal 10 en maximaal 12 deelnemers. Maximaal 2 deelnemers per afdeling.
  • Accreditatie: De training is voor 12 punten geaccrediteerd in het Kwaliteitsregister V&VN. Na volledige deelname wordt de accreditatie door de Academie verwerkt.
  • Kosten: € 395,- p.p., inclusief leermiddelen en literatuur
  • Annulering: op deze training zijn de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden van de bedrijfsopleidingen van toepassing. Deze staan beschreven in onze algemene voorwaarden bedrijfsopleidingen.

Inschrijven

Wilt u weten op welke data deze training plaatsvindt en/of wilt u zich inschrijven voor de training? Dat kan via het secretariaat van de St. Antonius Academie:

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over deze training? Dan kunt u contact opnemen met Cecilia Höfte: