Voor wie is de 'belbus'?

De St. Antonius belbus is er speciaal voor patiënten die geen vervoersmogelijkheid hebben van en naar de locatie in Woerden. Bijvoorbeeld omdat ze slecht ter been zijn, te ziek zijn om zelf te rijden, geen eigen auto hebben en geen beroep kunnen doen op hun omgeving. Patiënten kunnen in deze situaties gebruikmaken van de belbus.

Hoe werkt de ‘belbus’?

U kunt in bovengenoemde situaties gebruikmaken van de belbus.

Hiervoor belt u 24 uur van tevoren op werkdagen naar 088 - 320 97 15 of u stuurt een mailtje naar belbus@antoniusziekenhuis.nl. We maken dan een afspraak met u en halen u op de afgesproken dag en tijd thuis op en brengen u weer terug. De belbus rijdt in het gehele verzorgingsgebied van ons ziekenhuis in Woerden*.

* De bus rijdt onder andere in de gebieden Woerden, Benschop, Oudewater, Montfoort, Driebruggen, Alphen aan de Rijn, Bodegraven/Reeuwijk, Harmelen, Nieuwkoop, Ronde Venen, Stichtse Vecht, Breukelen, Maarssen en Leidsche Rijn-Vleuten De Meern.

Handig om te weten

  • De bus is bedoeld voor een specifieke doelgroep patiënten die geen vervoersmogelijkheden hebben, dus bijvoorbeeld slecht ter been zijn of te ziek zijn om te rijden.
  • Gebruik van de bus is gratis voor patiënten en een begeleider.
  • Uw afsprakenkaart is uw instapbewijs, neem deze dus mee. Dit geldt niet als u voor het eerst een afspraak in ons ziekenhuis heeft, of voor de begeleiding die met u meegaat.
  • De bus rijdt op werkdagen tussen 8.00 - 17.00 uur, dus niet in het weekend, in de avond en op feestdagen.
  • Onze vervoersdienst is op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 8.00 – 16.30 uur, dus niet in het weekend, in de avond en op feestdagen. 24 uur van tevoren moet u de busdienst bespreken.
  • De bus wordt bestuurd door vrijwilligers, zij helpen desgewenst met in- en uitstappen.
  • Omdat de bus maar beperkte capaciteit heeft, kunnen we een maximaal aantal ritten per dag verzorgen.