Belbus

De St. Antonius belbus is speciaal voor patiënten die geen vervoersmogelijkheid hebben van en naar de locatie in Woerden. Voor het reizen met de belbus geldt, net als in het openbaar vervoer, een aantal aanvullende regels:

  • Bij het instappen van de belbus is het verplicht om handhygiëne toe te passen.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht voor reizigers vanaf 13 jaar.
  • We vragen patiënten/bezoekers om het mondkapje ruim voor het instappen op te zetten om het instappen veilig en snel te laten verlopen.

Voor meer informatie kunnen patiënten/bezoekers terecht bij de chauffeur.

Voor wie is de belbus?

De St. Antonius belbus is er speciaal voor patiënten die geen vervoersmogelijkheid hebben van en naar de locatie in Woerden. Bijvoorbeeld omdat ze slecht ter been zijn (maar wel zelfstandig) of te ziek zijn om zelf te rijden en geen eigen auto hebben en geen beroep kunnen doen op hun omgeving. Patiënten kunnen in deze situaties gebruik maken van de belbus. 

Hoe werkt de belbus?

U kunt in bovengenoemde situaties gebruikmaken van de belbus. Hiervoor belt u minimaal 24 uur van te voren op werkdagen naar 088 320 97 15 of u stuurt een mailtje naar belbus@antoniusziekenhuis.nl. We maken dan een afspraak met u en halen u op de afgesproken dag en tijd thuis op en brengen u weer terug. De belbus rijdt in het gehele verzorgingsgebied van ons ziekenhuis in Woerden*.

*De bus rijdt onder andere in de gebieden Woerden, Benschop, Oudewater, Montfoort, Driebruggen, Alphen aan de Rijn, Bodegraven/Reeuwijk, Harmelen, Nieuwkoop, Ronde Venen, Stichtse Vecht, Breukelen, Maarssen en Leidsche Rijn-Vleuten De Meern.

Handig om te weten

  • De bus is bedoeld voor een specifieke doelgroep patiënten die geen vervoersmogelijkheden hebben, dus bijvoorbeeld slecht ter been zijn (maar wel zelfstandig) of te ziek zijn om te rijden.
  • Gebruik van de bus is gratis voor patiënten en een begeleider.
  • Uw afsprakenkaart is uw instapbewijs, neem deze dus mee. Dit geldt niet als u voor het eerst een afspraak in ons ziekenhuis heeft, of voor de begeleiding die met u meegaat.
  • De bus rijdt op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur, dus niet in het weekend, in de avond en op feestdagen.
  • Om een afspraak te maken, belt u naar 088 320 97 15. U krijgt dan een medewerker van onze afdeling Servicedesk Faciliteiten & Vastgoed aan de lijn. Deze afdeling is bereikbaar van 08.00 tot 16.30 uur (dus niet in het weekend, in de avond en op feestdagen). U moet minimaal 24 uur van te voren de afspraak in laten plannen. 
  • De bus wordt bestuurd door vrijwilligers.
  • Omdat de bus maar beperkte capaciteit heeft, kunnen we een maximaal aantal ritten per dag verzorgen.