Regeling bezoekers en begeleiders

Bezoektijden en -afspraken voor patiënten op reguliere afdelingen

Bezoekersregeling voor patiënten zonder corona:

• Dagelijks tussen 11.00 en 12.00 uur mag de eerste contactpersoon op bezoek komen.
  • Daarnaast mag er elke dag tussen 17.00 en 20.00 uur 1 bezoeker langskomen, die langer mag blijven dan een uur. Dat mag de eerste contactpersoon zijn of iemand anders.
  • Een bezoeker aan een verpleegafdeling heeft een QR-code nodig voor het bezoek. Maak deze hier aan.
  • Heeft u corona, klachten die kunnen wijzen op corona of zit u in quarantaine? Dan is het bezoeken van uw familie/naaste niet toegestaan.
  • Er mag maximaal 1 bezoeker tegelijk op bezoek komen.
  • Tijdens het bezoekuur mag er niet gewisseld worden van bezoek en mag de bezoeker de kamer niet verlaten.
  • Op de kamer van de patiënt is eten en drinken door de bezoeker niet toegestaan.
  • Draag in het ziekenhuis een mond-neusmasker.
  • Bij bezoek van een patiënt in isolatie wordt het isolatieprotocol gevolgd.
  • De algemene hygiënerichtlijnen van het RIVM blijven gelden: was uw handen regelmatig, hoest en nies in uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes, schud geen handen en probeer minimaal 1,5 meter afstand te houden.
  • Voor specifieke gevallen kan een uitzondering worden gemaakt op de bezoekersregeling, zoals bij de afdeling Neonatologie/Geboortezorg, delirante patiënten en patiënten in de stervensfase. De verpleegkundige overlegt hierover met de familie.

Bezoekersregeling voor coronapatiënten:

• Dagelijks tussen 11.00 en 12.00 uur mag de eerste contactpersoon op bezoek komen.
  • Heeft u zelf ook corona, klachten die kunnen wijzen op corona of zit u in quarantaine? Dan is het bezoeken van uw familie/naaste niet toegestaan.
  • Er mag maximaal 1 bezoeker tegelijk op bezoek komen.
  • In het ziekenhuis draagt u een mond-neusmasker.
  • Op de verpleegafdeling krijgt u geen beschermende kleding aan. U krijgt wel een chirurgisch mond-neusmasker en instructies hoe u deze opdoet. Houd daarnaast minimaal 1,5 meter afstand tot de patiënt.

Neem voor uw bezoek onze vragenlijst door

Komt u naar het ziekenhuis om een naaste te bezoeken? Dan verzoeken wij u om voor uw bezoek onze online vragenlijst door te nemen. Op basis hiervan kunt u bepalen of u wel of niet naar het ziekenhuis mag komen. Hiermee hopen wij het risico op een mogelijke corona-besmetting (Covid-19-infectie) zo klein mogelijk te houden en proberen we onze patiënten, bezoekers en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen en verspreiding  van corona te voorkomen. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Blijkt uit de vragenlijst dat u met uw klachten geen patiënten kunt bezoeken in ons ziekenhuis, dan kunt u wellicht nog tijdig regelen dat iemand anders uw naaste bezoekt.