Regeling bezoekers en begeleiders

Bezoektijden en -afspraken voor patiënten op reguliere afdelingen

Bezoekersregeling voor patiënten zonder corona:

• Dagelijks tussen 11.00 en 12.00 uur mag de eerste contactpersoon op bezoek komen. Op dat moment van de dag is er een arts op de afdeling om informatie met de eerste contactpersoon te delen en/of om een gesprek mee te hebben.
  • Daarnaast mag er elke dag tussen 17.00 en 20.00 uur 1 bezoeker langskomen, die langer mag blijven dan 1 uur. Dat mag de eerste contactpersoon zijn of iemand anders.
  • Er mag maximaal 1 bezoeker tegelijk op bezoek komen.
  • Tijdens het bezoekuur mag er niet gewisseld worden van bezoek en mag de bezoeker de kamer niet verlaten.
  • Voor specifieke gevallen kan een uitzondering worden gemaakt, zoals bij de afdeling Neonatologie, Geboortezorg en bij delirante patiënten en patiënten in de stervensfase. De verpleegkundige overlegt hierover met u.
  • Bij bezoek van een patiënt in isolatie wordt het isolatieprotocol gevolgd.
  • Heeft u verkoudheidsklachten? Dan is het bezoeken van uw familielid/naaste niet toegestaan.
  • Bezoekers dragen in het ziekenhuis een mond-neusmasker. Dat geldt ook voor mensen die geen klachten hebben.
  • De algemene hygiënerichtlijnen van het RIVM blijven gelden: was uw handen regelmatig, hoest en nies in uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes, schud geen handen en probeer minimaal 1,5 meter afstand te houden.

Bezoekersregeling voor coronapatiënten:

• Dagelijks tussen 11.00 en 12.00 uur mag de eerste contactpersoon op bezoek komen. Op dat moment van de dag is er een arts op de afdeling om informatie met de eerste contactpersoon te delen en/of om een gesprek mee te hebben.
  • Op de verpleegafdeling krijgt u een chirugisch mond-neusmasker en instructies hoe u deze opdoet.
  • Bezoekers dragen in de rest van het ziekenhuis een (eigen) mond-neusmasker. Dat geldt ook voor mensen die geen klachten hebben.

Neem voor uw bezoek onze vragenlijst door

Komt u naar het ziekenhuis om een naaste te bezoeken? Dan verzoeken wij u om voor uw bezoek onze online vragenlijst door te nemen. Op basis hiervan kunt u bepalen of u wel of niet naar het ziekenhuis mag komen. Hiermee hopen wij het risico op een mogelijke corona-besmetting (Covid-19-infectie) zo klein mogelijk te houden en proberen we onze patiënten, bezoekers en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen en verspreiding  van corona te voorkomen. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Blijkt uit de vragenlijst dat u met uw klachten geen patiënten kunt bezoeken in ons ziekenhuis, dan kunt u wellicht nog tijdig regelen dat iemand anders uw naaste bezoekt.