Deze filmpjes en foto's geven u een beeld van wat er in het St. Antonius gebeurt in deze tijd.

Verpleegkundige Alex speelt gitaar

IC-verpleegkundige Alex gaat geregeld met zijn gitaar langs bij patiënten die op de IC in ons ziekenhuis liggen. In dit filmpje is te zien hoe hij het nummer 'Hallelujah' van Leonard Cohen speelt en zingt voor coronapatiënten.

Op bezoek met hoogwerker

Vandaag werden 13 patiënten van Zorgspectrum op de afdeling B3 op locatie Nieuwegein verrast met een bezoek van een dierbare. Jorg van der Hijden, onze 'huisschilder', begeleidde het bezoek op de hoogwerker naar boven. Elly de Coo en Lydia Broeders van de B3 vingen het bezoek op met een praatje en koffie en thee. "Het was mooi en erg emotioneel", aldus Elly. Jorg: "Het was een heel mooie ervaring om zoveel mensen voor even bij elkaar te brengen." 

Film triagetent SEH

Naast de Spoedeisende Hulp (SEH) op onze locatie Nieuwegein staat een speciaal ingerichte tent, die gebruik wordt voor de opvang van patiënten met een verdenking op corona. Medewerkers van de SEH hebben een filmpje gemaakt, waarin zij laten zien hoe de tent eruit ziet en meer vertellen over hoe patiënten er worden opgevangen. 

Het filmpje is te zien op Youtube.

Interview over werken op een corona-afdeling

Sinds het moment dat het coronavirus ook in het St. Antonius is vastgesteld, zijn de werkdagen van Marie-Louise Kooij, teamhoofd van de longafdeling, zwaar. “We schrikken nog elke dag van hoe heftig corona kan rondhuizen in iemands lichaam. Het is onverminderd zwaar voor ons allemaal.” Lees meer in dit interview op onze website.

Om te laten zien hoe het er nu aan toe gaat op de speciale COVID 19-unit begon Marie-Louise samen met een aantal collega’s een account op Instagram.

Op de Intensive Care

Corona op de Intensive Care

Deze korte film op Youtube geeft een uniek en indrukwekkend kijkje achter de schermen op de Intensive Care van het St. Antonius. Arend-Jan Meinders, als intensivist werkzaam op de IC, roept u op om u vooral aan de richtlijnen van het RIVM en de overheid te houden. De film is gemaakt door Mediageniek, Prolira en het St. Antonius Ziekenhuis. 

Tent voor opvang coronapatiënten

Naast de Spoedeisende Hulp op onze locatie Nieuwegein staat een speciaal ingerichte tent voor de opvang van patiënten met een verdenking op corona. Naast de tent staat een grote bus met een CT-scan, waarmee patiënten getest worden op het coronavirus.

In dit filmpje op Youtube is te zien hoe de tent er van binnen uitziet.

coronatent

 

Zorgverleners met borden met bedanktekst