Aandoeningen

Coronairsclerose

Kransslagaders zijn slagaders die zuurstof en andere voedingsstoffen naar het hart transporteren. Ons hart heeft deze stoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Bij coronairsclerose zijn de kransslagaders (coronairen) vernauwd.

Deze vernauwing wordt veroorzaakt door vetten en cholesterol die zich ophopen in de vaatwand (aderverkalking) waardoor het vat dichtslibt. Bij een ernstige vernauwing in een kransslagader krijgt het gedeelte van de hartspier dat afhankelijk is van dit bloedvat onvoldoende zuurstof, waardoor pijn op de borst ontstaat. Als deze vernauwing toeneemt of de kransslagader gaat dichtslibben, zal een deel van de hartspier afsterven. 

Op deze pagina snel naar

Behandelingen

De behandeling bestaat uit een dotterbehandeling of een bypassoperatie. Daarnaast is een gezonde leefstijl belangrijk: gezond eten, gezond lichaamsgewicht, voldoende bewegen, stoppen met roken etc. 

Expertise en ervaring

Het St. Antonius Hartcentrum is een toonaangevend behandelcentrum voor alle vormen van hartklachten en -aandoeningen. We zijn bovendien het grootste hartcentrum van Nederland en leveren kwalitatief hoogwaardige zorg tot ver buiten de regiogrenzen.   

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie over het St. Antonius Hartcentrum
Kijk hier voor meer informatie over het  specialisme Cardiologie
Kijk hier voor meer informatie over het specialisme Hart-longchirurgie

Code
CAR-A-Od-14