Home

Coronarichtlijnen in St. Antonius

Hieronder leest u welke coronarichtlijnen er gelden in het St. Antonius. Houd hier rekening mee als u ons ziekenhuis bezoekt. 

Heeft u coronagerelateerde klachten? Neem dan voor overleg contact op met de poli of afdeling waar u een afspraak heeft. Bent u in nauw contact geweest met een persoon die corona heeft of bent u de afgelopen 10 dagen in het buitenland geweest, aangemerkt met een zeer hoog risico? Bespreek dit ook met de desbetreffende afdeling of poli.

Afspraak

In principe gaan de meeste afspraken gewoon door, maar het kan voorkomen dat u langer moet wachten voor uw afspraak of behandeling. Het komt helaas ook weleens voor dat we een afspraak moeten uitstellen. Mocht dit het geval zijn, dan krijgt u hierover persoonlijk bericht.  

Voor een afspraak is het niet altijd nodig om naar het ziekenhuis te komen. Als dit mogelijk is dan kan een afspraak ook telefonisch of via video (beeldbellen) plaatsvinden. Overleg hierover met uw zorgverlener. 

Voor spoed kunt u in elk geval altijd bij ons terecht. Als u vragen heeft of u maakt zich zorgen, neem dan contact op met de betreffende poli.

Mond-neusmaskers

Het is niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden in ons ziekenhuis, maar dit mag natuurlijk altijd. Wij schudden in ons ziekenhuis geen handen. 

Het dragen van een mond-neusmasker is ook niet nodig, maar dit mag wel. U kunt een mond-neusmaker halen bij ingang van het ziekenhuis. Onze zorgverleners dragen bij sommige behandelingen nog wel een mond-neusmasker.

Bezoek en bezoektijden

Onze bezoek- en begeleidersregeling is weer zoals die was voor corona. 

Dit betekent dat op onze reguliere verpleegafdelingen tussen 11.00 en 12.00 uur 1 bezoeker welkom is. Tussen 17.00 en 20.00 uur zijn 2 bezoekers welkom; in het weekend en op feestdagen is het bezoekuur tussen 15.00 en 20.00 uur. Tijdens het bezoekuur mag er door bezoek worden gewisseld en bezoekers op de verpleegafdelingen mogen koffie/thee drinken en mee-eten. 

Op sommige afdelingen, zoals de IC, en in sommige andere gevallen gelden uitzonderingen. Op onze website vind je meer informatie over de bezoektijden per afdeling.

Voor bezoek aan de verpleegafdelingen is geen QR-code (meer) nodig.

Begeleiding

U mag één begeleider meenemen naar uw afspraak in ons ziekenhuis. Meer begeleiders zijn alleen toegestaan in overleg met de poli of afdeling waar u de afspraak heeft.

Het is ook mogelijk om een naaste telefonisch of via video deel te laten nemen aan het gesprek dat u met uw zorgverlener heeft. Samen hoort u meer dan alleen. Bespreek dit met uw zorgverlener.

Terug naar boven