Behandelingen & onderzoeken

Cryobehandeling bij prostaatkanker

In Nederland wordt cryotherapie voor de behandeling van gelokaliseerd prostaatcarcinoom toegepast in drie centra, waaronder het Antonius Kankercentrum. Deze behandeling is vooral geschikt voor patiënten bij wie na de bestraling de prostaatkanker terugkeert.

Opnieuw bestralen is dan niet meer mogelijk. Voorheen waren deze patiënten uitbehandeld. 
De enige mogelijkheid om het leven te verlengen, was hormoontherapie en uiteindelijk chemotherapie. Met cryotherapie kunnen we nu alsnog een aantal van deze patiënten genezen.

Op deze pagina snel naar

Meer over cryobehandeling bij prostaatkanker

Cryotherapie is de behandeling van cellen door bevriezing. Door middel van echoapparatuur worden onder narcose holle naalden in de prostaat geplaatst. Door deze naalden wordt onder hoge druk een gas geperst en op de punt van de naalden, bij het vrijkomen van dit gas, worden ijsbollen gevormd. Met deze behandeling wordt de prostaat, of delen ervan, bevroren. De kankercellen sterven daardoor af.

Expertise en ervaring

Onze urologen diagnosticeren en behandelen veruit de meeste prostaatkankerpatenten in de regio. Doordat we zoveel patiënten behandelen van binnen én buiten de regio Utrecht hebben we veel ervaring en expertise opgebouwd.

Gerelateerde informatie

Code
URO 73-OD-B-4