Afspraken met kinderen

De dagbehandeling of het onderzoek van uw kind

U heeft met uw kind een afspraak in ons ziekenhuis. Ook in ons ziekenhuis gelden verschillende corona-maatregelen. In dit bericht de belangrijkste informatie.

Op deze pagina snel naar

Meer over de corona-maatregelen

Enkele dagen voor uw afspraak

Voor sommige afspraken in het ziekenhuis nemen we enkele dagen van tevoren contact met u op via Mijn Antonius, e-mail of telefoon en stellen wij u de volgende vragen:

• Hebben u en/of uw kind klachten die op corona kunnen wijzen? Hierbij gaat het om klachten die u en/of uw kind sinds kort hebben en niet over klachten die u en/of uw kind altijd hebben vanwege andere aandoeningen:
    • Temperatuur boven de 38.0 C (bij paracetamolgebruik boven 37.5 C)
    • Luchtwegklachten zoals: hoesten, benauwdheid, keelpijn, neusverkoudheid, reuk- en/of smaakstoornis.
  • Zijn u en/of uw kind de afgelopen 10 dagen in contact geweest met iemand met corona?*
  • Zijn u en/of uw kind de afgelopen 10 dagen in het buitenland in een regio met code oranje/rood geweest?*

Is het antwoord op een van deze vragen ‘ja’? Dan stellen we de opname uit óf gaat de opname door en worden passende maatregelen genomen.

*Bent u en/of uw kind na 5 dagen quarantaine negatief getest op corona én heeft u geen klachten dan mag u wel komen.

Vlak voor de dagbehandeling/het onderzoek

• Stel uzelf (de ouder die met het kind meekomt) bovenstaande vragen. Is het antwoord op een van deze vragen 'ja'? Kom dan niet naar het ziekenhuis, maar bel voor overleg eerst de polikliniek/afdeling of de Kinderafdeling.
  • Hebben u en/of uw kind een huisgenoot met klachten die kunnen wijzen op corona? Kom dan niet naar het ziekenhuis, maar bel voor overleg de polikliniek/afdeling of de Kinderafdeling.
  • Plan uw route naar het ziekenhuis zo dat u op tijd bent.

Het ziekenhuis binnengaan

• Houd minimaal 1,5 meter afstand en geef ook geen hand.
  • Er mag 1 ouder/verzorger met het kind mee het ziekenhuis in.
  • Draag (vanaf 13 jaar) overal in het ziekenhuis een chirurgisch mond-neusmasker. Dit geldt ook als u geen klachten heeft.
  • Desinfecteer uw handen met de handalcohol. Dit geldt ook voor kinderen vanaf 13 jaar.
  • Meld u bij de balie van de afdeling. De medewerker ontvangt u en uw kind daar en legt de verdere gang van zaken uit.

De dagbehandeling/het onderzoek

• De zorgverlener geeft u en uw kind geen hand.
  • In de spreekkamer mag het mond-neusmasker afgezet worden, tenzij uw zorgverlener of afdeling een andere afspraak met u heeft gemaakt.
  • Een eventuele uitslag volgt indien mogelijk telefonisch of via videoafspraak.

Na de dagbehandeling/het onderzoek

• Verlaat het ziekenhuis direct na de afspraak van uw kind.
  • Als de zorgverlener medicatie voorschrijft, kunt u deze meteen afhalen bij de St. Antonius Apotheek. .
  • Desinfecteer uw handen bij de uitgang van het ziekenhuis. Dit geldt ook voor kinderen vanaf 13 jaar.
  • Moet u wachten omdat u en uw kind worden opgehaald? Wacht dan in de centrale hal. U kunt worden opgehaald bij de Kiss & Ride.

Wilt u meer weten over de gang van zaken in ons ziekenhuis tijdens corona? Bekijk dan onze pagina over het coronavirus

We begrijpen dat al deze maatregelen veel van u en uw kind vragen, daarom alvast hartelijk dank voor uw medewerking en uw begrip.

Code
COVALG 05-AD