Specialisme

Ervaring en expertise darmkanker

Nieuwste behandelmethoden en technieken
Nauwe samenwerking in multidisciplinair team
Opleidingscentrum
Zorguitkomsten

Nieuwste behandelmethoden en technieken

Onze gespecialiseerde behandelteams lopen voorop met de nieuwste behandeltechnieken. Een voorbeeld daarvan is de Hipec-behandeling. Deze wordt maar door 4 ziekenhuizen in Nederland uitgevoerd. De behandeling is erop gericht om alle achtergebleven kankercellen te vernietigen en nabehandeling met chemokuren beter te laten werken.
Verder voeren we zoveel mogelijk laparoscopische behandelingen uit, waardoor patiënten minder risico op complicaties hebben en sneller herstellen.

Nauwe samenwerking in multidisciplinair team

Het behandelteam voor darmkanker bestaat uit gespecialiseerde chirurgen, radiologen, mdl-artsen, internist-oncologen, radiotherapeuten en mdl-verpleegkundigen. Al onze patiënten worden wekelijks in dit team besproken om hun de best passende behandeling te kunnen geven.

Opleidingscentrum

We hechten veel belang aan goed opgeleid personeel. Ons kankercentrum is ook een opleidingscentrum voor verpleegkundigen, mdl-artsen, mdl-chirurgen, internist-oncologen en coassistenten. 

Zorguitkomsten

logo Santeon
Door de uitkomsten van behandelingen onderling te vergelijken verbeteren de zeven Santeon-ziekenhuizen, waaronder het St. Antonius Ziekenhuis, de zorg voor patiënten met kanker. Onder de noemer ‘Zorg voor Verbetering’ maken de ziekenhuizen de uitkomstindicatoren voor behandelingen van onder meer long- prostaat-, darm- en borstkanker openbaar op www.zorgvoorverbetering.nl. Door de uitkomsten (resultaten) van behandelingen met elkaar te vergelijken en te onderzoeken leren de ziekenhuizen van elkaar waardoor zij de zorg steeds verder kunnen verbeteren.

Bekijk de website van Zorg voor Verbetering voor meer achtergrondinformatie en het volledige uitkomstenboek.