Expertise en ervaring bij prostaatkanker

160 prostaatoperaties per jaar
Nieuwste behandelmethoden en -technieken prostaatkanker
De patiëntervaring van Aike van der Hoeff
Zorguitkomsten: Santeon-ziekenhuizen verbeteren zorg voor patiënten met prostaatkanker

160 prostaatoperaties per jaar

Met bijna 160 prostaatkanker operaties per jaar zitten we ruim boven de landelijke norm van 20 en behoren we tot de top 10 van Nederland. Deze landelijke normen zijn ingevoerd om de kwaliteit van de behandeling voor prostaatkanker, door de ervaring van de uroloog, te waarborgen.

Nieuwste behandelmethoden en -technieken prostaatkanker

Wij bieden een compleet palet aan behandelmethoden en investeren in de nieuwste behandelmethoden en technieken. Al onze prostaatkankeroperaties worden uitgevoerd met behulp van de Da Vinci Robot . Deze operatierobot maakt het mogelijk minuscule bewegingen in het bekkengebied van de patiënt uit te voeren. Een operatie met de Da Vinci Robot is minder ingrijpend voor de patiënt en het herstel na de prostaatkankeroperatie verloopt sneller en beter. Ook vermindert de kans op complicaties, zoals impotentie en erectiestoornissen.  Doordat de 160 robotoperaties per jaar worden uitgevoerd door een beperkt aantal urologen, hebben zij ieder afzonderlijk bijzonder veel ervaring hiermee.
Verder zijn we in Nederland een van de drie kankercentra die cryotherapie (behandeling van cellen door bevriezing) kunnen toepassen. Cryotherapie of 'koude' therapie, is een behandeling voor patiënten met een niet-uitgezaaide vorm van prostaatkanker.

De patiëntervaring van Aike van der Hoeff

Aike van der Hoef

Aike van der Hoeff (67) is behandeld tegen prostaatkanker, waarbij tijdens een operatie ook de aangetaste prostaat is verwijderd. De tijd dat deze operatie gelijk stond aan een lang en soms pijnlijk hersteltraject is voorbij. Daarvoor zorgt tegenwoordig de da Vinci- robot. Drie dagen na de operatie wandelde Aike van der Hoeff alweer door zijn Utrechtse woonkamer. Pijn? “Nee, die heb ik helemaal niet gehad. Alleen wat paracetamolletjes.” Lees meer over de ervaring van de heer Van der Hoeff.

logo Santeon

Door de uitkomsten van behandelingen onderling te vergelijken verbeteren de zeven Santeon-ziekenhuizen, waaronder het St. Antonius Ziekenhuis, de zorg voor patiënten met kanker. Onder de noemer ‘Zorg voor Uitkomst’ maken de ziekenhuizen de uitkomstindicatoren voor behandelingen van onder meer long- prostaat-, darm- en borstkanker openbaar op www.zorgvooruitkomst.nl. Door de uitkomsten (resultaten) van behandelingen met elkaar te vergelijken en te onderzoeken leren de ziekenhuizen van elkaar waardoor zij de zorg steeds verder kunnen verbeteren.

Bekijk de site Santeonvoorprostaatkanker
Bekijk het Uitkomstenboek over prostaatkanker