Maatregelen coronavirus

Gezondheidsvragen voor een afspraak of behandeling

Om de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te maken, stellen we patiënten die naar het ziekenhuis komen voor een poli-afspraak of behandeling een aantal gezondheidsvragen.

Dit gebeurt voorafgaand aan uw komst naar het ziekenhuis en dit kan meerdere keren gebeuren. Bijvoorbeeld voordat u naar de polikliniek komt en bij het bevestigen van uw operatiedatum. Ook bij de toegangscontrole in het ziekenhuis wordt een aantal van deze vragen gesteld.

De gezondheidsvragen zijn:

• Is uw temperatuur boven 38.0⁰ C geweest?
  • Heeft u last van kortademigheid in rust of bij lichte inspanning?
  • Heeft u last van spierpijn in rust of bij lichte inspanning?
  • Heeft u last van algehele malaise in rust of bij lichte inspanning?
  • Heeft u last van hoesten?
  • Heeft u last van keelpijn?
  • Heeft u last van neusverkoudheid: snotteren, niezen, loopneus, verstopte neus?
  • Heeft u last van recent ontstaan onverklaard smaak en/of reukverlies?
  • Heeft u last van extreme vermoeidheid?
  • Heeft u last van pijn achter de ogen?
  • Heeft u last van diarree, braken of buikpijn?
  • Heeft u contact gehad met iemand die een bewezen COVID-19 infectie heeft?
  • Heeft u een huisgenoot of partner die bovengenoemde klachten heeft?
  • Wilt u de komende dagen (tot het ziekenhuisbezoek) opletten of u alsnog een van deze klachten krijgt? Als u klachten ontwikkelt of twijfelt, kan u contact opnemen met de polikliniek. Bij het ziekenhuisbezoek zal nogmaals aandacht zijn voor de eventuele aanwezigheid van klachten.