Specialisme

Ervaring en expertise huidkanker

Veel ervaring
Nieuwste behandelmethoden
Persoonlijke zorg en aandacht
Nauwe samenwerking

Veel ervaring

We zijn het grootste kankercentrum in de regio Utrecht en behandelen de meeste patiënten met huidkanker. Onze dermatologen zijn allemaal oncologisch-dermatoloog en hebben dus ruime ervaring in onderzoek en behandeling van huidkanker. Zij zien jaarlijks ca 35.000 patiënten met huidklachten, waarvan ongeveer 1500 patiënten met een vorm van huidkanker. Hierop volgt in de meeste gevallen nader onderzoek en een vorm van behandeling. Soms is het nodig om onder controle te blijven van de dermatoloog. 

Nieuwste behandelmethoden

Gezien het grote aantal huidkankerpatiënten, kunnen wij u alle behandelingen voor de diverse vormen van kanker in de huid aanbieden. Zo wordt de zogenaamde Mohs' chirurgie toegepast in ons ziekenhuis. Dit betreft een gespecialiseerde operatieve methode voor bepaalde vormen van huidkanker, waarbij zoveel mogelijk gezond weefsel gespaard kan blijven. 
Tevens hechten we veel belang aan goed opgeleid personeel. Wij leiden daarom onze eigen doktersassistenten/verpleegkundigen op die assisteren bij de behandelingen. 

Persoonlijke zorg en aandacht

Na de diagnose huidkanker krijgt u veel te verwerken en zullen er vragen bij u opkomen. We willen u daar zo goed mogelijk bij helpen en steunen. Soms bent u na één behandeling 'klaar' en moet u alleen nog op controle komen, maar soms moet u meerdere behandelingen ondergaan, zoals belichting bij de behandeling van basaalcelcarcinoom. Onze gespecialiseerde assistenten begeleiden u daar zo veel mogelijk bij en stellen u gerust. 

Nauwe samenwerking

Ons team bestaat uit 6 oncologisch-dermatologen en gespecialiseerde doktersassistenten die veel ervaring en expertise in huis hebben. Het team wordt versterkt door plastisch chirurgen en oncologisch-chirurgen. De specialisten kennen elkaar goed. Dit betekent dat de lijnen kort zijn en dat er indien nodig, snel overleg kan plaatsvinden over uw behandeling.