Adviezen en hulp voor patiënten en familie

Hulp aan familie van (corona)patiënten

Het St. Antonius Ziekenhuis wil in deze bijzondere tijd naast de volle medische aandacht voor de patiënt ook aandacht hebben voor de emotionele impact die dit heeft op u als familielid en/of dierbare van de patiënt.

Hulp voor familie van opgenomen (corona)patiënten

Mocht uw geliefde/naaste/familielid (al dan niet positief getest worden op het coronavirus en) worden opgenomen in ons ziekenhuis, dan biedt het geestelijk-psychosociaal team, als u dat wenst, een luisterend oor. U kunt met het team in gesprek gaan over uw zorgen en/of verdriet. Tijdens dit telefonische gesprek zullen wij met u overleggen hoe wij u het beste kunnen ondersteunen en begeleiden. Meer informatie vindt u op onze webpagina 'Psychosociale zorg aan familie opgenomen (corona)patiënt'.

Hulp voor familie van overleden (corona)patiënten

Ook voor de familie/naasten van overleden (corona)patiënten willen wij er zijn. Het overlijden van een geliefde is onder normale omstandigheden al een zeer heftige gebeurtenis, laat staan in deze periode van crisis met alle beperkende maatregelen die er zijn. Dit vraagt ontzettend veel van de familie/naasten, daar zijn wij ons van bewust. Wij kunnen ons voorstellen dat u veel verdriet en wellicht nog vragen of zorgen heeft. Daarom willen wij u laten weten dat wij, als psychosociaal team, u graag ondersteuning en nazorg willen bieden. Mocht u hier behoefte aan hebben, dan kunt u ons bellen via 088 - 320 70 00 of een mail sturen naar psychosociale-ondersteuning@antoniusziekenhuis.nl

Overlijden tijdens de corona-epidemie: informatie over de zorg voor uw familie/naaste

De corona-epidemie zorgt ervoor dat er ook in tijdens de stervensfase enkele beschermingsmaatregelen gelden. Dit betekent helaas dat u niet alles kunt doen wat u zou wensen rondom het afscheid en overlijden van uw dierbare. Op deze webpagina leest u wat dit betekent.

Informatie voor familie/naasten van palliatieve patiënten met corona

Palliatieve zorg is zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven. Genezing is dan niet meer mogelijk, maar we kunnen veel doen om deze periode voor uw familielid of naaste zo goed mogelijk te laten verlopen. Meer informatie hierover leest u op deze webpagina.

Bezoek externe geestelijke verzorger niet mogelijk

Vanwege de aangescherpte veiligheidsmaatregelen rondom de verspreiding van het corona-virus is het bezoek van externe geestelijk verzorgers zoals pastor, predikant, imam, rabbijn en pandit helaas niet (meer) mogelijk.  Voor rituelen en gesprek is de geestelijke verzorger van het ziekenhuis beschikbaar, te bereiken via 088 320 70 00 of geestelijkeverzorging@antoniusziekenhuis.nl.