Actuele informatie over het coronavirus

In de media: St. Antonius over corona

In deze tijd treden staan diverse artsen en verpleegkundigen de media te woord over de corona en de gevolgen daarvan voor ons ziekenhuis.

Een impressie

SEH-arts Gor bij Op1

SEH-arts Gor Khatchikyan schoof woensdagavond 22 april opnieuw aan bij talkshow Op1. 

Vanuit zijn ervaringen vertelde hij over de afname van het aantal coronapatiënten op de SEH en het langzaam weer opstarten van de reguliere zorg.

Bekijk de hele uitzending hier terug. Alleen het item van Gor is te bekijken via deze link.

Manon deelt haar ervaringen als schoonmaker op de IC 

Schoonmaker Manon over haar werk

Niet alleen onze artsen en verpleegkundigen zijn in deze tijden onmisbaar, maar onze schoonmakers zijn net zo waardevol. Manon maakt schoon op de IC van het St. Antonius en deelt haar ervaringen in vlogs voor het tv-programma Frontberichten. Ook SEH-verpleegkundige Danny en SEH-arts Gor maken vlogs voor Frontberichten. 

AD Groene Hart

Het AD Groene Hart schreef op 15 april over de versoepelde bezoekersregeling. En op 17 april over de thuismonitoring app, waardoor coronapatiënten eerder naar huis kunnen. 

Kaj Hendriks in Trouw

Kaj Hendriks, roeier en arts, vertelt in Trouw dat hij na het afbreken van zijn olympische missie vond dat hij als arts niet langer aan de zijlijn kon toekijken. Hij besloot weer aan de slag te gaan bij de Spoedeisende Hulp van het St. Antonius. 

Op1 en AD - 3 april 2020

Onze SEH-arts Gor schoof vrijdagavond 3 april weer aan bij Op1. Hij vertelde over zijn ervaringen op de SEH en de vlogs die hij maakt voor het televisieprogramma Frontberichten. Ook werd hij geinterviewd door het AD Utrechts Nieuwsblad. In het artikel vertelt hij over de lastige gesprekken die hij voert met patiënten. 

Talkshow M - 1 april 2020

Marie-Louise, Maaike en Janine van onze corona-afdeling waren 1 april te gast bij talkshow M. Ze vertelden hoe hun dagen er nu uit zien. "We zijn nu ongeveer twee, drie weken onderweg op de afdeling. We zien dat eerst het personeel op adrenaline werkt, maar dat stopt natuurlijk ook. Afgelopen week komt dan het bewustzijn: het gaat nog wel weken of maanden duren."

Bekijk de uitzending hier terug.

Jinek - 30 maart 2020

Trailerfoto Jinek - Arend Jan Meinders en Sandra Giard

Arend-Jan Meinders, intensivist, en Sandra Giard-Boenders, IC-verpleegkundige, schoven op 30 maart bij talkshow Jinek aan om te vertellen over de situatie op onze IC. "Wij zeggen: stuur ons een foto van je gezin of de patiënt met zijn hond. Wie ligt hier, wie is dit? Normaal maken we contact met onze patiënt of kom je er via de familie achter wie iemand is. En dat gaat nu eigenlijk niet", aldus Arend-Jan.

"Ik praat altijd tegen mijn patiënten, ook als wij ze in kunstmatige slaap houden. Ik vertel ze wat voor dag is, wat ik aan het doen ben... Je weet nooit wat ze wel of niet mee krijgen", aldus Sandra.

Bekijk deze aflevering van Jinek op de website van RTL XL.

Op1 - 28 maart 2020

SEH-arts Gor Khatchikyan zat zaterdagavond 28 maart weer aan tafel bij Op1. Hij sprak er onder meer over de toenemende druk op de IC-afdelingen. Dat hij soms moeilijke gesprekken moet voeren met patiënten en hun naasten over wel of geen opname op de IC. Op zijn eigen eerlijke en bevlogen wijze vertelt hij over zijn eigen ervaringen en wat dat met hem doet.

Bekijk deze aflevering op de website van Op1.

Op1 -24 maart

Gor Khatchikyan, SEH-arts

SEH-arts Gor Khatchikyan was op 24 maart te zien bij talkshow Op1. Hij vertelde vanuit zijn eigen ervaringen over hoe het is om in deze tijden op de SEH te werken.

Bekijk deze aflevering op de website van Op1. 

Topdokters - 24 maart 2020

Artsen uit het televisieprogramma Topdokters roepen op om het coronavirus serieus te nemen en je aan de voorschriften te houden. Ook Anke Smits, maag-darmchirurg in het St. Antonius en te zien in Topdokters, doet mee aan deze oproep. "Je moet het niet onderschatten, het is een heel nare ziekte."

Bekijk de oproep van de topdokters op de website van RTL-Boulevard.