Adviezen en hulp voor patiënten en familie

Informatie voor coronapatiënten

Op deze pagina vindt u informatie voor mensen met corona, o.a. over de aandoening, de behandeling en over zorg na ontslag.

Informatie over corona (COVID-19)

Positief getest op het coronavirus

Bent u positief getest op het coronavirus? Dat betekent dat u met het coronavirus besmet bent. Op onze webpagina 'Positief getest op het coronavirus. Wat nu?' vindt u adviezen en leefregels.

Ook voor uw huisgenoten geldt een aantal leefregels. Deze vindt u op onze webpagina 'Mijn huisgenoot is positief getest op het coronavirus. Wat nu?'.

Informatie over IC-behandeling van coronapatiënten

Informatie voor ontslagen patiënten

Naar huis na opname voor het coronavirus

Leefregels en adviezen vindt u op de webpagina 'Naar huis na een opname voor het coronavirus'.

Omgaan met restklachten na opname voor het coronavirus

Na uw ziekteperiode kunt u, als patiënt, lichamelijke- en/of psychische klachten ervaren. Op de webpagina 'Adviezen en herstel na COVID-19 opname' vindt u informatie die u kan helpen om met uw restklachten en de gevolgen van uw opname om te gaan. 

Voeding en beweging na COVID-19 opname

Bewegen en een volwaardige voeding zijn erg belangrijk voor uw gezondheid en herstel, zowel tijdens, als na de opname. Dit geldt zeker ook in het geval van COVID-19. Goede voeding en voldoende beweging kunnen uw herstel bevorderen. Op de webpagina 'Voeding en beweging na COVID-19 opname' vindt u voedingsadviezen en beweegadviezen (inclusief oefeningen) die u kunnen helpen bij uw herstel.

Thuismonitoring corona (COVID-19)

Na ontslag uit het ziekenhuis houden we uw gezondheid via thuismonitoring in de gaten. Dit betekent dat u via de app van Luscii in 'COVID-19 thuis' gegevens over uw gezondheid aan ons doorgeeft. Hier leest u hoe de thuismonitoring werkt.

Als u na ontslag niet naar huis kunt

U gaat pas naar huis dan als u daar goed genoeg voor bent, en u  dus geen last meer heeft van ernstige klachten als gevolg van de coronabesmetting.

Kunt u nog niet zelfstandig thuis zijn, dan is thuiszorg of opvang in een vervolginstelling mogelijk.