Onder Artsen juli 2021

Even voorstellen: Mirte Siemerink, dermatoloog

mirte_siemerink_0

Met veel plezier ben ik sinds 1 maart jl. werkzaam in het St. Antonius Ziekenhuis. 

Een jaar geleden verhuisde ik met mijn gezin (man Willem, dochtertje Guusje (6 jr) en zoontje Faas (2 jr) vanuit Rotterdam naar Zeist. Vanwege het werk van mijn man, maar ook om wat groener en centraler in het land te wonen. Een klein stukje dichterbij mijn Twentse roots als geboren en getogen Oldenzaalse...! We genieten erg van de fijne bosrijke omgeving (met o.a. erg leuke mountainbike routes)! 

Na mijn opleiding tot dermatoloog (gevolgd in het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven en ErasmusMC te Rotterdam), werkte ik 1 jaar in het ErasmusMC en Sophia Kinderziekenhuis. In dit jaar deed ik veel kinder-dermatologie spreekuren en draaide ik mee in het WEVAR (Werkgroep Vasculaire Aandoeningen Rotterdam) team. Na deze leerzame periode werkte ik 4 jaar als perifeer dermatoloog in het Haga Ziekenhuis en Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. In het Haga ziekenhuis zette ik mede de Mohs micrografische chirurgie op en voerde wekelijks Mohs ingrepen uit. De dermato-oncologie en dermato-chirurgie geven me veel voldoening. Ik ben dan ook erg blij dat ik de Mohs micrografische chirurgie kan uitvoeren in het Antonius ziekenhuis. 

Ik vind het belangrijk dat we, op efficiente wijze, de best mogelijke zorg geven aan onze patiënten. Ik merk dat het vaak veel oplevert om onderling contact te leggen met huisartsen in geval van een bijzondere of complexe patiënt. “Puzzelstukjes” worden op zo’n moment vaak ingevuld en je kunt op die momenten veel van elkaar leren!

Ik kijk dan ook uit naar een mooie samenwerking!

Terug naar boven