Informatie rondom coronavirus

Een mond-neusmasker opdoen en afzetten

Patiënten, bezoekers en medewerkers van het St. Antonius Ziekenhuis worden dringend geadviseerd in het ziekenhuis een mond-neusmasker te dragen. Dat geldt ook voor mensen die geen klachten hebben. Op sommige plekken geldt een mond-neusmaskerplicht, zoals in alle wachtruimtes van onze poliklinieken en onderzoekafdelingen (o.a. Radiologie, Bloedafname, Endoscopie, SEH).

Patiënten mogen hun eigen mondkapje dragen. Als ze zelf geen masker bij zich hebben, krijgen ze er één uitgereikt bij de ingang.

Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een van de hygiënemaatregelen in het ziekenhuis. Bekijk een overzicht van de geldende hygiënemaatregelen.

Op de afbeeldingen hieronder ziet u hoe u het mond-neusmasker op de juiste manier opzet en weer afdoet.

Mond-neusmasker opdoen en afzetten

Wilt u deze instructie doorsturen of printen? Gebruik dan deze pdf-versie.