MS Centrum

MS en het coronavirus

De laatste adviezen voor de Covid-19-vaccinaties voor mensen met MS.

Update 19 oktober 2021:

3e corona-vaccinatie

Zoals u misschien al in de media heeft gehoord komen sommige mensen met MS in aanmerking voor een 3e corona-vaccinatie. Dit zijn de mensen met MS die een van de volgende middelen gebruiken: Fingolimod, Ozanimod, Siponimod, Ocreluzimab of Rituximab. Als u voor een 3e vaccin in aanmerking komt, dan ontvangt u hier in de komende week vanzelf een uitnodiging voor. Mocht u geen uitnodiging ontvangen, maar denkt u wel in aanmerking te komen voor de 3e vaccinatie? Neem dan via Mijn Antonius contact op met de MS-verpleegkundigen.

Update 16 september 2021:

In Nederland heeft een groot deel van de MS-patiënten zich laten vaccineren tegen COVID-19. De vaccins, blijken, zoals verwacht, veilig te zijn. De afgelopen tijd is gebleken dat de vaccinaties niet bij alle MS-patiënten even goed werken, afhankelijk van de gebruikte medicatie. Om deze reden heeft het kabinet besloten om aan een beperkte groep een extra vaccinatie aan te bieden.

In dit document leest u of u hiervoor in aanmerking komt en geven we antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

Update 22 maart 2021:

De laatste adviezen voor de Covid-19-vaccinaties voor mensen met MS.

U leest deze adviezen dit PDF-document van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie.

Deze berichten zijn opgesteld op basis van de actuele inzichten en kunnen aangepast worden op basis van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Terug naar boven