Nieuws
20 juni 2019

20 juni: Wereldnierkankerdag

Nierkanker in het St. Antonius

Aswin Meijer bij Davinci Robot

Foto: uroloog Aswin Meijer

20 juni is het Wereldnierkankerdag. Maar weinig mensen zijn bekend met deze aandoening: wat zijn de symptomen en hoe kun je nierkanker voorkomen? Test hier uw kennis.

Nierkanker in ons ziekenhuis

Binnen het St. Antonius Kankercentrum doen we veel aan kennisoverdracht over nierkanker. Uroloog Aswin Meijer heeft alle medewerkers die een bijdrage leveren aan de urologische zorg vorig najaar op de hoogte gebracht van de meest recente ontwikkelingen op dit gebied. Tijdens deze zogenoemde refereeravond zijn behandelopties en casuïstieken in regionaal verband besproken. Ook is er in de afgelopen jaren geparticipeerd in verschillende nieronderzoeken, waaronder de SURTIME-studie. De daarin opgedane kennis is zelfs internationaal verspreid.

Vergroten van kennis

Ook zijn onze urologen druk bezig met het vergroten van de kennis over nierkanker door de resultaten van onze behandelingen in kaart te brengen. Samen met       oncologieverpleegkundige Esmee de Haas leidt Aswin Meijer het value-based health care team dat zich hiermee bezighoudt binnen ons ziekenhuis. De indicatoren die worden opgesteld in het VBHC-traject dat wij doen voor nierkanker, worden afgestemd met onze Santeon partner in Twente, daar is een soortgelijk project in ontwikkeling.

Goed om te weten over nierkankerzorg in het St. Antonius Kankercentrum:

  • We behoren bij de top van Nederland met de aantallen nierkankerpatiënten die behandeld worden.
  • We kunnen alle beschikbare behandelingen op het gebied van nierkanker aanbieden.
  • We beschikken over de modernste behandelmogelijkheden.
  • We beschikken over een dedicated team van medewerkers met betrekking tot nierkanker. Op 1 september 2019 start een verpleegkundig specialist op het gebied van de nieren.
  • We bieden ‘zorg op maat’ door een zeer persoonlijke aanpak en deskundig case managerschap door onze oncologieverpleegkundigen.
  • Onze patiënten zijn uitermate tevreden over de zorg die ze bij ons ontvangen.