Nieuws
7 januari 2020

21-02: informatiemiddag wetenschappelijk onderzoek zeldzame longziekten

Biobank bestaat 15 jaar

longen

De Biobank van het St. Antonius ILD Expertisecentrum is onmisbaar voor onderzoek naar zeldzame longziekten. Deze Biobank bestaat dit jaar alweer 15 jaar. Om te laten zien wat we met onderzoek hebben bereikt, waarmee we mee bezig zijn en wat we nog willen bereiken organiseren we een informatiemiddag.

Tijdens deze middag belichten we alle aspecten van onderzoek in ons ILD Expertisecentrum. Door interviews met longartsen, onderzoekers en de Biobank-coördinator geven we u inzicht in wat er allemaal komt kijken bij het opzetten en uitvoeren van het onderzoek en hoe onderzoek de zorg verbetert.

Aan het einde van het programma is er een forum met ruimte voor vragen uit het publiek.
We sluiten de dag informeel af met een drankje, waarbij u in gesprek kunt gaan met de sprekers en onderzoekers die de lopende onderzoeken in begrijpelijke taal kunnen uitleggen.

Het hele programma vindt u hier.

Tijd: inloop vanaf 13.30 uur. De bijeenkomst start om 14.00 uur en eindigt rond 16.30 uur.
Locatie: Van der Valk Hotel Vianen (Prins Bernhardstraat 75, 4132 XE Vianen).

U kunt zich inschrijven (eventueel met een introducé(e)) door uw naam en e-mailadres te mailen naar: biobank@antoniusziekenhuis.nl o.v.v. bijeenkomst 21 februari.

Let op: voor deze middag is een maximaal aantal plaatsen beschikbaar en de inschrijving gaat op volgorde van aanmelding.