28 februari 2018

21 maart: voorlichting AD(H)D-medicatie bij kinderen

Informatieavond ADHD bij het St. Antonius Ziekenhuis

Op woensdag 21 maart is er in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht van 19.30 tot 21.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst over AD(H)D-medicatie bij kinderen.

Kinderartsen Joost de Bie en Wim Verwijs van het St. Antonius vertellen meer over het effect van de AD(H)D-medicatie op kinderen. Ook de Vereniging Balans Utrecht is aanwezig. De avond is bedoeld voor ouders van kinderen met AD(H)D en andere (professioneel) geïnteresseerden.

AD(H)D bij kinderen

Hoe ga je ermee om, wat kun je eraan doen en wat kan medicatie betekenen voor kinderen als de diagnose AD(H)D is gesteld? Op deze vragen geven kinderartsen Joost de Bie en Wim Verwijs antwoord. Als kinderarts bieden zij begeleiding aan kinderen en hun ouders als het gaat om eventuele medicatie bij AD(H)D. Tijdens de informatieavond geven zij onder andere uitleg over het effect van de AD(H)D-medicatie op kinderen en hun omgeving.

De bijeenkomst vindt plaats in het auditorium van het ziekenhuis in Utrecht aan de Soestwetering 1. De zaal is open vanaf 19.15 uur, het programma start om 19.30 uur. De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met Vereniging Balans Utrecht. Deze vereniging behartigt de belangen van kinderen waarbij sprake is van ontwikkelingsproblemen en/of -stoornissen bij leren en/of gedrag.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@antoniusziekenhuis.nl of telefonisch bij de poli Kindergeneeskunde: 088 320 63 00 (maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur). De toegang is gratis.