Nieuws
16 augustus 2018

22 september: Open Dag St. Antonius Ziekenhuis Utrecht

open dag antonius ziekenhuis

Altijd al eens achter de schermen van ons ziekenhuis willen kijken? Kom dan op zaterdag 22 september naar de Open Dag op onze locatie in Utrecht! Patiënten, omwonenden en andere belangstellenden zijn van harte welkom tussen 10.00 en 16.00 uur.

Tijdens de Open Dag maken bezoekers kennis met onze specialismen, ontmoeten ze onze medewerkers en ervaren ze de sfeer in het St. Antonius Ziekenhuis. Medewerkers vertellen meer over hun afdeling en het werk dat zij doen in het ziekenhuis.

Artsen en verpleegkundigen geven tijdens de Open Dag diverse colleges over interessante thema’s, zoals voeding bij kanker, plas- en prostaatklachten en een nieuwe, innovatieve techniek om de mitralisklep – de klep tussen hartkamer en boezem – te vervangen. “Dankzij deze nieuwe, veel minder belastende techniek, komen veel meer patiënten in aanraking voor deze operatie”, vertelt cardioloog Martin Swaans, die het college over de mitralisklep geeft.

Rondleidingen

Verspreid door het ziekenhuis zijn er diverse rondleidingen. Neem een kijkje op de Spoedeisende Hulp, bekijk een ambulance van binnen en bezoek de OK.  Hans van den Bank, coördinator Techniek, laat de technische ruimte van de verpleegafdelingen en operatiekamers zien. “Tijdens de Open Dag geven we echt een kijkje achter de schermen, om bezoekers zo een idee te geven van wat voor techniek er allemaal schuilgaat achter een ziekenhuis.”

Voor kinderen is er tijdens de Open Dag ook van alles te beleven. Ze kunnen meedoen aan een speurtocht, zich laten schminken en moeten vooral hun knuffel niet vergeten. De poppendokter staat klaar om de knuffel beter te maken.  

Bereikbaarheid

Het ziekenhuis blijft tijdens de Open Dag uiteraard bereikbaar voor (spoed)zorg. We adviseren bezoekers om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen om parkeerproblemen te voorkomen.

Meer weten?

Op deze speciale pagina vindt u alle informatie over de Open Dag.