Nieuws
12 januari 2022

25 januari: online bijeenkomst over slokdarm- en maagkanker

Op dinsdag 25 januari organiseert het RAKU (Regionaal Academisch Kankercentrum Utrecht, onderdeel van Oncomid) voor de twaalfde keer een bijeenkomst voor patiënten en hun naasten over slokdarm- en maagkanker. Dit keer in de vorm van een webinar.

Tijdens deze virtuele bijeenkomst vertellen artsen en verpleegkundig specialisten onder meer over de rol van immuuntherapie bij slokdarm- en maagkanker en de opname van vitamines na een slokdarm- of maagkankerbehandeling.  Daarnaast komen lopende studies en het 'wait and see'-beleid aan bod. Vanzelfsprekend is er ruimte voor het stellen van vragen aan het panel van zorgverleners. Bekijk voor het volledige programma de uitnodiging.

  • Wat: Het webinar ‘Slokdarm- en maagkanker'
  • Wanneer: Dinsdag 25 januari van 19:30 tot 21:00 uur
  • Waar: online
  • Voor wie: slokdarm- en maagkankerpatiënten en hun naasten
  • aanmeldenstuur een e-mail

Binnen RAKU werken meerdere ziekenhuizen nauw samen in de behandeling van onder andere slokdarm- en maagkanker. RAKU brengt kennis en kunde uit de regio Utrecht en omstreken. Samen in één team, zodat patiënten meerdere en betere behandelmogelijkheden hebben en daarmee een betere genezingskans. Kennis op het gebied van wetenschappelijk onderzoek wordt gedeeld, zodat er meer onderzoek naar nieuwe behandelingen kan worden gedaan. RAKU is onderdeel van Oncomid.

Lees meer over het Expertteam Slokdarm | Maag

Oncomid: Slimme verbonden expertteams

Oncomid is een samenwerkingsverband op het gebied van oncologische zorg tussen het St. Antonius Ziekenhuis, het Diakonessenhuis, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Meander Medisch Centrum, Ziekenhuis Rivierenland, Tergooi en UMC Utrecht. Ook wordt samengewerkt met het Beatrixziekenhuis.

Dankzij de nauwe samenwerking van de deelnemende ziekenhuizen zorgt Oncomid voor kwalitatief hoogwaardige en veilige zorg op de juiste plaats voor patiënten in Midden Nederland. Dit zorgt er onder meer voor dat kennis en kunde niet beperkt blijft tot een ziekenhuis, maar binnen het gehele netwerk wordt gedeeld. Zo profiteren patiënten altijd van de nieuwste inzichten en technieken en de regio van meer doelmatigheid en kostenefficiency.