19 september 2019

26 september - 8 november: grootschalige wegwerkzaamheden Galecopperbrug (A12)

In de periode van 26 september tot 8 november 2019 voert Rijkswaterstaat grootschalige werkzaamheden uit aan de Galecopperbrug op de snelweg A12 Ring Utrecht en rond knooppunt Oudenrijn in de richting van Arnhem. Hierdoor kan de reistijd toenemen met minstens 30 minuten. We vragen u hiermee rekening te houden als u in deze periode ons ziekenhuis bezoekt.

Van 26 september tot 8 november wordt ernstige verkeershinder verwacht voor verkeer vanaf de A12 Den Haag en de snelweg A2 richting Utrecht en Nieuwegein (vanuit Amsterdam en Den Bosch). U vindt de meest actuele status van de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat. Heeft u in deze periode een afspraak in ons ziekenhuis? Plan uw reis dan vooraf via de ANWB routeplanner.

Tijdens de werkzaamheden worden er naast wegafzettingen ook tijdelijke omleidingen ingesteld, waarbij bepaalde weggedeeltes worden afgesloten. Het verkeer moet dan omrijden volgens een ingestelde omleidingsroute.

Omleidingen Galecopperbrug (van 26 september tot 8 november 2019)

• Verkeer vanuit Amsterdam en Rotterdam richting oosten van het land volgt landelijke adviesroutes via A1 en A15 om knooppunt Oudenrijn en A12 Galecopperbrug te mijden.
  • Verkeer vanaf A2 Den Bosch en vanaf A27 Breda richting A12 Utrecht volgt een regionale omleiding via A27 en knooppunt Lunetten.
  • Verkeer vanuit Schoonhoven/IJsselstein richting Utrecht-Centrum/Utrecht-Oost maakt gebruik van lokale omleidingsroutes.
  • Voor verkeer vanuit A2 Amsterdam en A12 Den Haag in de richting van Nieuwegein, Papendorp, Kanaleneiland, Hoograven en Houten gelden wisselende afsluitingen en omleidingen (zie hieronder).

Omleidingen verkeer A12 vanuit Den Haag naar Utrecht/Nieuwegein

Van donderdag 26 september 21.00 uur tot tot medio oktober 2019 is de parallelrijbaan A12 Utrecht afgesloten voor verkeer op de A12 vanuit Den Haag (hoofdrijbaan wel beschikbaar) richting Nieuwegein, Papendorp, Kanaleneiland, Hoograven en Houten:

• Bestemmingsverkeer vanuit A12 Den Haag naar Papendorp, Kanaleneiland en Nieuwegein volgt de omleiding via de A2 (afrit 8 Utrecht Centrum of afrit 9 Nieuwegein).
  • Bestemmingsverkeer vanuit A12 Den Haag naar Hoograven, Lunetten en Houten moet doorrijden naar knooppunt Lunetten en daar de weg vervolgen.

Vanaf medio oktober 2019 is de hoofdrijbaan afgesloten voor verkeer vanaf A12 Den Haag:

• Doorgaand verkeer richting Arnhem neemt dan de parallelrijbaan.

Omleidingen verkeer A2 vanuit Amsterdam naar Utrecht/Nieuwegein

Van medio oktober tot uiterlijk vrijdagochtend 8 november 2019 05.00 uur is de parallelrijbaan A12 Utrecht afgesloten voor verkeer vanaf de A2 Amsterdam (hoofdrijbaan wel beschikbaar) in de richting van Nieuwegein, Papendorp, Kanaleneiland, Hoograven en Houten:

• Bestemmingsverkeer vanuit A2 Amsterdam naar Papendorp, Kanaleneiland en Nieuwegein volgt de omleiding via de A2 (afrit 8 Utrecht Centrum of afrit 9 Nieuwegein).
  • Bestemmingsverkeer vanuit A2 Amsterdam naar Hoograven, Lunetten en Houten moet doorrijden naar knooppunt Lunetten en daar de weg vervolgen.

Nachtelijke afsluitingen A12

Tijdens de werkzaamheden is er een aantal nachtelijke afsluitingen voor verkeer over de A12 Galecopperbrug richting Arnhem, waarbij verkeer vanuit A12 Den Haag of A2 Amsterdam wordt omgeleid.