Nieuws
7 september 2022

26 september: patiëntenbijeenkomst over alvleesklierkanker

Op maandag 26 september 2022 vindt voor patiënten en hun naasten een informatiebijeenkomst plaats over alvleesklierkanker. De bijeenkomst vindt plaats bij het UMC Utrecht en begint om 19.00 uur. 

Tijdens de bijeenkomst komen diverse aspecten van de behandeling van alvleesklierkanker aan bod. Aansluitend is er gelegenheid om in gesprek te gaan met specialisten (chirurgen, oncoloog, MDL-arts, verpleegkundig specialisten en de patiëntenvereniging Living With Hope).

RAKU-samenwerkingsverband

De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Regionaal Academisch Kankercentrum Utrecht (RAKU) in samenwerking met patiëntenvereniging Living With Hope. De behandeling van alvleeskliertumoren is vaak complex en vereist specialistische zorg door een expertteam. Artsen en verpleegkundig specialisten van het UMC Utrecht, het St. Antonius Ziekenhuis, Diakonessenhuis, Ziekenhuis Rivierenland, Ziekenhuis Gelderse Vallei en het Meander Medisch Centrum werken als één regionaal team samen binnen het RAKU om patiënten de best mogelijke zorg en een betere genezingskans te bieden.

Vanuit het St. Antonius Ziekenhuis nemen dr. Robert Verdonk (maag-darm-leverarts), prof. dr. Hjalmar van Santvoort (chirurg), Henriëtte de Groot (verpleegkundig specialist), Mariska Hoogendoorn-de Ruiter (verpleegkundig specialist) en Petra Roza (verpleegkundig specialist) deel aan de bijeenkomst. Bekijk voor het volledige programma de uitnodiging of deze website.

Aanmelden en meer informatie

  • De patiëntenbijeenkomst over alvleesklierkanker vindt plaats op 26 september van 19.00 tot 21.00 uur bij het UMC Utrecht (collegezaal Groen).
  • Doelgroep: patiënten met alvleesklierkanker, hun naasten en andere geïnteresseerden.
  • Aanmelden kan door een e-mail te sturen. Vermeld in uw mail met hoeveel personen u komt. U ontvangt vervolgens een mail ter bevestiging en verdere informatie.