Nieuws
7 november 2017

29 november: Hart- en Vaatcafé over de nieuwste ‘kleinere’ hartklepingreep

hartklep-minimaal-invasief-aorta-hartcentrum-nieuwegein-St-Antonius

 

Op 29 november organiseert het St. Antonius Hartcentrum van 19.00 tot 22.00 uur een bijeenkomst over hartklepziekte en -ingrepen voor patiënten en geïnteresseerden in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein.

 

De bijeenkomst vindt plaats in de vorm van een hart- en vaatcafé, in samenwerking met de Hart- en Vaatgroep. Hart- en longchirurg Patrick Klein beschrijft diverse hartklepproblemen en de beschikbare oplossingen, zoals het vervangen van de hartklep. Hij zal in het bijzonder ingaan op Mini-AVR: vervanging van de aorta hartklep via een nog weer kleinere opening in de borst dan tot voor kort mogelijk was. Klein staat in binnen- en buitenland bekend als topspecialist op het gebied van minimaal-invasieve hartklepvervanging.

 

Patiënte deelt ervaringen

Tijdens de bijeenkomst vertelt een patiënte hoe zij de hartklepoperatie via de kleinere snede in het borstbeen heeft ervaren. Na afloop van de presentaties is er mogelijkheid tot het stellen van vragen aan een panel van artsen en ervaringsdeskundigen.

 

Gratis; wél aanmelden

De toegang is gratis. Vanaf 19.00 uur staat de koffie/thee klaar. Het programma begint om 19.30 uur. Om 21.30 uur sluiten we af met een drankje en hapje.

 

Het Hart- & Vaatcafé vindt plaats in NBC Congrescentrum in Nieuwegein, Blokhoeve 1, 3438 LC Nieuwegein. Aanmelden (verplicht) kan via de website van de Hart-&Vaatgroep. Er zijn maximaal 110 plaatsen beschikbaar.