31 oktober 2020

3 november: St. Antonius herdenkt overledenen op Dag van Gedenken

Dag van gedenken

Op dinsdag 3 november staan we in het St. Antonius Ziekenhuis stil bij patiënten en collega's die in het afgelopen jaar zijn overleden.
Op deze Dag van Gedenken geven we nabestaanden de gelegenheid om hun dierbare te gedenken, een kaarsje te branden en om iets van troost te vinden.

Wanneer iemand in het ziekenhuis komt te overlijden, eindigt vaak plotseling een intensieve periode. Herinneringen en gevoelens aan een dierbare blijven daarmee op een bepaalde manier ook aan het ziekenhuis verbonden. Met de ‘Dag van Gedenken’ maken de geestelijk verzorgers van het St. Antonius Ziekenhuis hier ruimte voor.

Dit jaar is in verband met corona een bijeenkomst helaas niet mogelijk. Daarom hebben we een andere manier gevonden om deze gedenkdag vorm te geven.
Op deze digitale herinneringspagina kan iedereen een boodschap achterlaten als mooie herinnering aan zijn of haar dierbare. Dat kan in de vorm van het aansteken van een (digitaal) kaarsje, een tekst (gedicht of gewoon de woorden die te binnen schieten), foto, video of muziek.

Klik hier om naar de digitale herinneringspagina te gaan. We hopen dat het u en anderen troost biedt en de herinnering aan uw dierbare levend houdt.

Terugkijken digitale herdenkingsbijeenkomst

Om de gedenkdag dit jaar toch samen te beleven organiseerden we dit jaar een digitale herdenkingsbijeenkomst. De bijeenkomst werd geopend door Raad van Bestuur-voorzitter Luc Demoulin, waarna mooie livemuziek werd gespeeld en gedichten werden voorgedragen. Ook werden er kaarsen aangestoken om de patienten en collega's te herdenken die we dit jaar verloren.

U kunt deze bijeenkomst terugkijken via deze link. In verband met de privacy van onze overleden collega's, hebben we het noemen van hun namen uit deze opname weggelaten. Dit zorgt halverwege de video voor een kleine overgang naar het vervolg van het programma.