Nieuws
19 maart 2019

9 april: informatieavond hart- en vaatziekten locatie Woerden

cardiologie

Dinsdag 9 april organiseert het St. Antonius Ziekenhuis op locatie Woerden een informatieavond over hart- en vaatziekten en de preventie daarvan.

Cardioloog Ersen Cölkesen geeft tijdens deze avond uitleg over de werking van het hart, het ontstaan van veelvoorkomende hart- en vaatziekten en de behandeling daarvan. Ook gaat hij tijdens zijn presentatie in op preventie van hart- en vaatziekten. “Als cardiologen behandelen wij patiënten met hart- en vaatziekten, maar wij vinden het ook belangrijk om ons te richten op preventie; voorkomen dat mensen patiënt worden", aldus Cölkesen. 

In Nederland lopen veel mensen - zonder dat ze het misschien weten - rond met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. "Zo zorgen overgewicht, verhoogde bloeddruk, verhoogd cholesterol, suikerziekte, of het hebben van andere aandoeningen, zoals etalagebenen, slaapapnoe, erectiestoornissen of een eerdere zwangerschapsvergiftiging,  voor een verhoogd risico op het ontstaan van hartaandoeningen. Wij vertellen graag wat gedaan kan worden aan preventie om mogelijk problemen op latere leeftijd te voorkomen.”

Programma

Hieronder vindt u het programma van de informatieavond:

  • 19.00-19.15 uur: inloop met koffie en thee
  • 19.15-20.00 uur: presentatie cardioloog Ersen Cölkesen
  • 20.00-20.30 uur: mogelijkheid tot stellen van vragen

De informatieavond vindt plaats in de Grote Zaal op locatie Woerden.