Nieuws
7 januari 2014

Wout J. Adema (RA) nieuw lid Raad van Bestuur

Wout J. Adema (RA) treedt per 1 maart 2014 aan als nieuw lid Raad van Bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein. Hij wordt daarmee de opvolger van ir. Frans A.M. Spijkers, die per 1 februari het ziekenhuis zal verlaten. Wout Adema is momenteel directeur zorginkoop (voor de medisch specialistische zorg en GGZ) bij Achmea. Eerder was hij werkzaam als bestuurder in Ziekenhuis St. Jansdal (Harderwijk). Wout Adema heeft een achtergrond als registeraccountant.

Voorzitter Raad van Bestuur prof. dr. Douwe H. Biesma is blij met de aanstelling van Adema: "Hij is sterk bij de zorg betrokken, een snelle denker en harde werker, die de ziekenhuiswereld van binnenuit kent en die relevante ervaring heeft op het gebied van zorginkoop bij één van de grootste zorgverzekeraars. Daarmee is hij een aanwinst voor de Raad van Bestuur."

Voorzitter Raad van Toezicht, mr. Boele Staal sluit zich hierbij aan: "Wout Adema is een competente en complete bestuurder, die goed past binnen onze Raad van Bestuur. Hij kan de relevantie van de ontwikkelingen in de zorg goed inschatten en weet deze te vertalen naar ons ziekenhuis."

Wout Adema noemt zijn overstap naar het St. Antonius een weloverwogen keuze: "Bij Achmea heb ik de afgelopen twee jaar een bijdrage mogen leveren aan belangrijke keuzes in de ziekenhuiszorg waar we in Nederland voor staan. Steeds meer ziekenhuizen krijgen daarmee te maken. Nu wil ik dat weer graag doen in de zorg zelf. Van daaruit werken en bouwen aan de zorg en deze steeds proberen te verbeteren, dat is geweldig interessant en leuk om te doen. En waar kan dat beter dan in een ziekenhuis als het St. Antonius dat in Nederland als goed en innovatief bekend staat.
De komende jaren zullen zeker spannend worden omdat de inkomsten van de ziekenhuizen blijvend onder druk zullen staan. Om toonaangevend te blijven zal de reeds ingeslagen weg van 'continu verbeteren' elk jaar opnieuw moeten worden bewandeld. Dat vraagt stuurmanskunst en inzet van alle medewerkers in de organisatie. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij zodat patiënten goede en gastvrije zorg blijven ervaren en het voor medewerkers in de organisatie 'lekker werken' blijft."

Het St. Antonius Ziekenhuis is zeer verheugd met de komst van Wout Adema en wenst hem een mooie en plezierige periode als lid Raad van Bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis toe.