Nieuws
13 maart 2019

Afsluiting Stadsbaantunnel en Leidsche Rijntunnel (A2-tunnel)

Stadsbaantunnel Utrecht

Van zaterdag 16 maart t/m zondag 31 maart is de Stadsbaantunnel dicht. De Leidsche Rijntunnel is in de nacht van 23 op 24 maart gesloten.

Afsluiting Stadsbaantunnel

Vanaf zaterdag 16 maart t/m zondag 31 maart is de stadsbaantunnel dicht vanwege onderzoek. De tunnel wordt getest op hittebestendigheid. Dit onderzoek gebeurt naar aanleiding van een rapport van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Bij vier rijkswegtunnels, waaronder de Stadbaantunnel, bestaat de kans dat bij een grote brand het beton niet brandwerend genoeg is. In delen van de Stadsbaantunnel is namelijk hetzelfde type beton gebruikt.

Omleidingsroutes worden via borden aangegeven.

Afsluiting Leidsche Rijntunnel (A2)

Leidsche Rijntunnel

In de nacht van 23 op 24 maart is er een calamiteitenoefening in de A2-tunnel. De gehele rijrichting vanuit ‘s-Hertogenbosch naar Amsterdam is van 21.00 tot 05.00 uur afgesloten. Verkeer wordt tussen 21.00 uur en 05.00 uur omgeleid via de A12 en vervolgens de A27 en de A1. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de verkeersinformatie en borden langs en boven de weg in de gaten te houden. Houd rekening met extra reistijd.

Verkeer komende vanuit Amsterdam richting het zuiden kan gewoon gebruikmaken van de tunnelbuizen naar het zuiden.

De oefening wordt gehouden in de twee oostelijke tunnelbuizen van de A2 Leidsche Rijntunnel. Deze oefening heeft een realistisch karakter, waarbij een voertuig in de tunnel (fictief) in brand staat en (nep)rook verspreid wordt. Deze rookontwikkeling kan het zicht belemmeren.  Via informatieborden boven de snelweg worden de weggebruikers gewaarschuwd.

Kijk voor de meest actuele informatie op de website van Rijkswaterstaat.