Nieuws
13 mei 2019

Beroepsvereniging verpleegkundigen bezoekt Spoedeisende Hulp

Foto: onderdeel van de Spoedeisende Hulp in Nieuwegein is de speciale wasstraat, die ingezet kan worden als er iemand binnenkomt met chemisch letsel.

Naast moederdag was 12 mei ook de Dag van de Verpleging. Een mooi moment om even stil te staan bij het vak verpleegkunde. Op onze Spoedeisende Hulp Nieuwegein deden we dat samen met de beroepsvereniging V&VN (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland).

"Juist op een roerige plek als de Spoedeisende Hulp (SEH) is het goed om even stil te staan bij de zorg", aldus Sonja Kersten, directeur van de V&VN. Samen met zo'n 30 leden bezocht zij op zondag 12 mei de SEH op locatie Nieuwegein om onze verpleegkundigen met een kleine attentie in het zonnetje te zetten.

De groep werd daarnaast rondgeleid door SEH-verpleegkundigen en een verpleegkundig specialist, die enthousiast vertelden over hun bijzondere werkplek en hun werk. Zo zagen ze de speciale wasstraat bij de SEH, die ingezet kan worden als er iemand binnenkomt met chemisch letsel. Ook de Low en High Care van de SEH en het Observatorium werden bezocht. De leden stelden veel vragen over werken op een spoedeisende hulp en de rol van de SEH-verpleegkundigen.

Het was een leuk en voor de V&VN-leden interessant en leerzaam werkbezoek!