Nieuws
2 april 2020

Corona leidt tot mooie samenwerking tussen buitenpoli's en huisartsen

Vanaf 23 maart zijn de buitenpoli’s in Overvecht, Houten en Mijdrecht gesloten. Maar dat betekent niet dat ze helemaal leeg staan. In Houten en Mijdrecht is inmiddels een mooie samenwerking ontstaan tussen medewerkers van de buitenpoli’s en huisartsen uit de regio.

Ria van der Marel, teamhoofd van de buitenpoli’s, vertelt: “Nadat het besluit was genomen om de buitenpoli’s te sluiten, kregen we de vraag van de huisartsenpraktijken uit Houten of zij ruimte in de Polikliniek Houten mochten gebruiken voor hun ‘luchtwegpoli’. Een goed idee, waaraan we graag meewerken. We hebben hen ook de hulp aangeboden van onze doktersassistentes uit Houten en Overvecht, zodat we met elkaar deze poli kunnen draaien.”

"Er zijn draaiboeken gemaakt, werkwijzes geschreven en ‘kinderziektes’ overwonnen", vervolgt Ria. "Medewerkers van I&I hebben ondersteund door techniek beschikbaar te stellen en het doen van een aantal ICT-aanpassingen. “Dit alles heeft geleid tot een geweldige samenwerking tussen de Houtense huisartsen en de doktersassistentes van onze buitenpoli’s.”.

Op de luchtwegpoli in Houten zien huisartsen coronaverdachte patiënten, onder andere  voor onderzoek en doorverwijzing. Daarnaast komen er ook coronapatiënten die een andere zorgvraag hebben, zoals oorpijn of een splinter.

Mijdrecht

Ook de ruimtes in onze Polikliniek  Mijdrecht worden door de huisartsen uit de regio gebruikt voor opvang en onderzoek van coronapatiënten. Ria: “Een van onze medewerkers, die ook assistente is bij een van de Mijdrechtse huisartsen, werkt op dit moment volledig op deze corona-poli in Mijdrecht. Ook in Mijdrecht heeft I&I gezorgd voor ICT-ondersteuning.”

Wij zijn heel trots op de samenwerking die ons ziekenhuis en onze medewerkers met deze huisartsenpraktijken hebben!