Nieuws
28 januari 2019

Expositie van keramieken beelden en schilderijen

Van 26 januari t/m 23 maart op locatie Woerden

In het St. Antonius Woerden is in de Atriumhal van 26 januari t/m 23 maart een kunstexpositie te zien. De expositie bestaat uit keramieken beelden van Baaike Brand en schilderijen van Wini Hoonte.

Baaike Brand werkt graag met klei. De klei vormt zich naar wat haar handen op dat moment willen. Soms Afrikaanse vrouwen, dan vogels of iets heel anders. Wordt het niet zoals ze bedoelt, dan begint ze opnieuw. Baaike houdt van sprankelende kleuren die opvallen en vrolijk stemmen. Daarom gebruikt ze vooral sprekende kleuren glazuur. Zelf wordt ze heel blij van alle beelden in haar atelier, waar ze veel van haar vrije tijd in doorbrengt.

Van restjes klei maakt Baaike trooststeentjes voor haar werk als ritueel begeleider. Deze steentjes bieden steun en troost in moeilijke tijden.

Schildertechnieken

Wini Hoonte heeft ruim 25 jaar lessen en workshops gevolgd. Ze begon met een oriëntatiecursus, waar ze kennismaakte met olieverf, batikken en aquarelleren. In Frankrijk volgde zij een aquarelcursus van een week. Intussen was gecombineerde techniek met acrylverf haar gaan interesseren, dat paste ze al toe bij aquarelleren.

Wini heeft altijd ideeën in haar hoofd om te experimenteren. Tijdens vakanties maakt zij foto’s om na te schilderen en gebruikt allerlei materialen als stukjes hout en afval. Om haar fantasieën te realiseren, ging ze over van aquarel naar acryl.