Nieuws
10 mei 2017

Gratis reanimatietraining in Nieuwegein

Reanimatietraining

Op zaterdag 3 juni kunt u in Nieuwegein gratis een reanimatietraining volgen. In vier uur tijd leert u hoe u volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad moet reanimeren. Een vaardigheid die levensreddend kan zijn.

In Nederland sterven elke dag 35 mensen aan een hartstilstand. Meestal gebeurt dit in of rond het huis (70 tot 80 procent), maar het treft mensen ook op straat, op het sportveld of op de werkvloer. De kans op overleving na een hartstilstand wordt groter als het slachtoffer binnen zes minuten wordt gereanimeerd. 

Onder de naam NieuwegeinHelpt hebben vier initiatiefnemers, Stichting Hartslag Nieuwegein, Green Forest College, Merwestein en Verbindion, de taak op zich genomen zoveel burgerhulpverleners op te leiden, zodat die zesminutengrens veel vaker kan worden gehaald. De reanimatietraining wordt ondersteund door de RAVU (Regionale Ambulance Voorziening Utrecht) en de gemeente Nieuwegein. Ook het St. Antonius Ziekenhuis staat achter het initiatief. De cursus wordt afgesloten met een officieel Europees erkend Rode Kruis-certificaat en -pas.

Deelnemen?

De reanimatietraining vindt plaats in Sport- en Evenementencomplex Merwestein, Merweplein 1 te Nieuwegein. Ga voor meer informatie en om u aan te aan te melden naar www.nieuwegeinhelpt.nl

Foto: overgenomen van NieuwegeinHelpt