12 juli 2021

Heeft u een coronavaccinatie gehad in het St. Antonius Ziekenhuis?

Informatie over het gele vaccinatieboekje en het vaccinatiebewijs

Vaccinatie

In de afgelopen maanden heeft het St. Antonius Ziekenhuis een aantal patiënten gevaccineerd tegen corona. Het betrof patiënten die door een bepaalde aandoening meer risico’s hebben als zij worden besmet met corona. Ook heeft een aantal medewerkers van andere behandelcentra (ZBC’s) een coronaprik gekregen in het St. Antonius. Deze vaccinatieprogramma’s zijn nu afgerond.

Heeft u een coronaprik gehad in het St. Antonius? Dan kan onderstaande informatie belangrijk zijn.

Vaccinatiebewijs in de CoronaCheck-app

Sinds juli is het voor inwoners van Nederland mogelijk om via de CoronaCheck-app of -website hun vaccinatiebewijs te tonen. Dit kunt u bijvoorbeeld gebruiken als u gaat reizen binnen de EU of voor toegang bij bepaalde evenementen. Op dit moment kan dit alleen als de vaccinaties zijn geregistreerd bij Mijn RIVM of de GGD, omdat de CoronaCheck-app daar de gegevens ophaalt. Als u hiervoor toestemming heeft gegeven, dan heeft het St. Antonius uw vaccinatiegegevens doorgegeven aan het RIVM. Deze gegevens ziet u in Mijn RIVM.

Voor sommige mensen is het momenteel niet mogelijk om via de CoronaCheck-app een vaccinatiebewijs aan te maken:

• Als u volledig bent gevaccineerd in het St. Antonius en u heeft géén toestemming gegeven voor het delen van deze gegevens met het RIVM.

We geven uw vaccinatiegegevens alleen door aan het RIVM wanneer u hiervoor toestemming heeft gegeven. Heeft u dit niet gedaan? Dan toont de app geen vaccinatiebewijs.

Weet u niet meer of u wel of geen toestemming heeft gegeven? Kijkt u dan in Mijn RIVM. Bent u  gevaccineerd maar ziet u in Mijn RIVM geen gegevens, dan heeft u waarschijnlijk geen toestemming gegeven. U kunt dan een vaccinatieverklaring aanvragen bij het St. Antonius Ziekenhuis. Stuur hiervoor een mail naar info@antoniusziekenhuis.nl onder vermelding van 'Aanvraag vaccinatieverklaring'.

• Als u positief bent getest op corona en daardoor maar één vaccinatie in het St. Antonius heeft gehad, maar dit is niet bekend bij het RIVM.

Gele boekje: stempel niet nodig, wel mogelijk

Na uw vaccinatie heeft u van het St. Antonius een ‘Registratiekaart coronavaccinatie’ ontvangen. U kunt deze in het gele boekje bewaren. Een aparte aantekening/stempel in het gele boekje is niet nodig. Omdat veel mensen dit toch graag willen, kunt u de vaccinatie alsnog laten bijschrijven met een stempel.

U kunt hiervoor terecht in ons ziekenhuis in Nieuwegein op deze tijden:
maandag t/m vrijdag tussen 10:30 - 12:30 uur of tussen 13:30-17:00 uur.
Locatie: eerste verdieping (ziekenhuis Nieuwegein), Gang B, kamer 4 .
Als u zeker wilt weten dat er iemand aanwezig is, laat u dan vooraf weten wanneer u de stempel wilt halen, dan houden wij daar rekening mee.
U kunt hiervoor mailen naar: info@antoniusziekenhuis.nl

Neemt u het volgende mee, anders kunnen we de stempel niet geven:

• De originele Registratiekaart coronavaccinatie (die u na de vaccinatie heeft gehad).
  • Uw paspoort of identiteitskaart
  • Het gele boekje, ingevuld met uw gegevens (naam, geboortedatum, etc. zoals gevraagd op het eerste blad).

Als u na de vaccinatie een sticker met batchnummer heeft gekregen in het gele boekje, dan is de stempel niet nodig.