Nieuws
17 april 2018

Herhaling Trauma Centrum op SBS6

St. Antonius Ziekenhuis vanaf 18 april weer elke werkdag op tv

Afleveringen Trauma Centrum

Ons ziekenhuis is van 18 april t/m 26 juni weer elke werkdag te zien in de televisieserie Trauma Centrum. Het betreft een herhaling van de serie van vorig jaar. Het programma is te zien op werkdagen vanaf 18.30 uur en wordt uitgezonden op SBS6.

In het programma vertolken zorgverleners en patiënten samen de hoofdrol. Trauma Centrum volgt de artsen en verpleegkundigen van het St. Antonius in hun dagelijkse werk en laat zien wat hen beweegt en wat hen raakt. De serie speelt zich volledig af in het St. Antonius Ziekenhuis. Hiervoor zijn zowel in Utrecht als in Nieuwegein opnames gemaakt.

Ons ziekenhuis heeft vorig jaar meegedaan aan de serie om een transparant beeld te geven van de dagelijkse zorg in ons ziekenhuis. Om dat goed over het voetlicht te brengen, is destijds niet alleen op de Spoedeisende Hulp gefilmd. Ook de zogenoemde hoog gespecialiseerde zorg komt in beeld. Het St. Antonius is onder meer een belangrijk centrum voor hart- en vaatziekten, longziekten en kanker, ook voor veel patiënten van buiten de eigen regio.

Privacy

Bij het filmen stond de privacy van de patiënten, hun naasten en zorgverleners voorop. Voordat de camera draaide, kregen patiënten en zorgverleners altijd de vraag of ze mee wilden werken aan Trauma Centrum. Alle patiënten en zorgverleners die in de tv-reeks voorbij komen, hebben toegestemd met de opnamen en het uitzenden ervan.

Hoofdrol

Veertien medewerkers, artsen en verpleegkundigen, van ons ziekenhuis hebben een hoofdrol in de serie. Lees meer informatie over onze hoofdrolspelers (externe link)