Nieuws
18 februari 2020

Longpunt Woerden

Actuele ontwikkelingen in de longzorg

Als longpatiënt heeft u veel aan uw arts of verpleegkundige maar wat u van andere patiënten hoort, is minstens zo waardevol. U leert van andermans ervaring. Dat kan bij Longpunt; de maandelijkse ontmoeting die het Longfonds organiseert voor longpatiënten, hun omgeving en zorgverleners.

Voor u en uw omgeving is Longpunt de plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. U kunt hier zorgverleners ontmoeten en met hen in gesprek gaan. Daarnaast ontmoet u vrijwilligers van het Longfonds. Elke bijeenkomst start met een voorlichting over een bepaald thema.

Bijeenkomst 17 maart - helaas geannuleerd

De bijeenkomst van Longpunt Woerden op 17 maart 2020 in Woerden is helaas geannuleerd. Het Longfonds en het St. Antonius hebben hiertoe besloten, omdat we het belangrijk vinden patiënten goed te beschermen tegen het risico op verspreiding van het coronavirus. Longpatiënten zijn vaak bijzonder kwetsbaar waardoor extra zorgvuldigheid van belang is. We vertrouwen daarom op uw begrip.

Longpunt Woerden wordt georganiseerd door Longfonds* en partners in de regio. Het volledige programma voor 2020 voor Longpunt Woerden vindt u hier. Of de bijeenkomsten in de volgende maanden doorgang vinden i.v.m. corona, wordt op een later moment besloten.

Aanmelden

Iedereen kan gratis deelnemen aan Longpunt Woerden (ook niet-leden van het Longfonds). Aanmelden mag maar hoeft niet: woerden@longpunt.longfonds.nl

Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

*Het Longfonds strijdt voor mensen met een longziekte en wil gezonde longen gezond houden. Want gezonde longen zijn van levensbelang. In Nederland hebben ruim een miljoen mensen een longziekte, zoals astma, COPD of een zeldzame longziekte.