Nieuws
5 maart 2020

Maag-darmchirurg Anke Smits te zien in Topdokters

anke smits

Anke Smits, maag-darmchirurg in het St. Antonius Ziekenhuis, is te zien in het nieuwe seizoen van televisieprogramma Topdokters dat aanstaande dinsdag begint. Het RTL 4-programma brengt in beeld hoe 8 ‘topdokters’ omgaan met de grote verantwoordelijkheid die hun werk met zich meebrengt.

Vijf vrouwelijke specialisten en 3 mannen staan centraal in het tweede seizoen van Topdokters. Zij werken in verschillende ziekenhuizen en hebben elk hun eigen expertise. Ze worden gevolgd tijdens hun werk en laten zien hoe zij elke dag weer klaarstaan voor hun patiënten. Ze delen de vaak moeilijke besluiten die ze moeten nemen, lastige operaties die ze uitvoeren en vertellen over wat het werk persoonlijk met hen doet.

Anke Smits, maag-darmchirurg in het St. Antonius, staat centraal in aflevering 5, die op dinsdag 7 april wordt uitgezonden. Te zien is hoe een oudere patiënt van wie de gezondheid erg zwak is bij haar op de poli komt. Ze twijfelt ernstig of hij een operatie wel aan kan.

Dr. Smits en haar patiënten zijn ook te zien in aflevering 4, die op 31 maart wordt uitgezonden, en Anke Smits komt ook in andere afleveringen met een aantal quotes voorbij.

Robotchirurgie

Dr. Anke Smits is gespecialiseerd in robotchirurgie. In 2016 is het St. Antonius begonnen met operaties met de zogenoemde Da Vinci robot en dr. Smits heeft er inmiddels al bijna 300 uitgevoerd. Ze is in het bezit van een Europees certificaat in robotchirurgie; ze onderwijst chirurgen uit heel Europa in de techniek van robotchirurgie en geeft lezingen over robotchirurgie.

topdokters

De eerste aflevering van Topdokters is te zien op dinsdag 10 maart om 21.25 uur op RTL 4. De aflevering van Anke Smits is te zien op dinsdag 7 april om 21.25 uur.