30 september 2020

Mond-neusmasker verplicht op verpleegafdelingen St. Antonius

Per 1 oktober uitbreiding beleid mond-neusmaskers

Mond-neusmasker

Vanaf 1 oktober dragen medewerkers en bezoekers op alle verpleegafdelingen in het St. Antonius Ziekenhuis verplicht een mond-neusmasker. In de wachtruimte van poliklinieken van het St. Antonius dragen patiënten al sinds half augustus verplicht een mond-neusmasker.

Bescherming van patiënt én medewerker

Het mond-neusmaskerbeleid van het St. Antonius Ziekenhuis wordt met deze extra maatregel fors uitgebreid. Kobien Mijland, zorgmanager in het St. Antonius: “We doen met deze maatregel meer dan de landelijke richtlijnen op dit moment voorschrijven. We zien helaas het aantal coronabesmettingen landelijk toenemen en ook het aantal coronapatiënten in ons ziekenhuis neemt toe. Daarom vinden we het noodzakelijk dat we als ziekenhuis er alles aan doen om besmetting en/of verspreiding in ons ziekenhuis te voorkomen. Niet alleen ter bescherming van onze patiënten, maar zéker ook ter bescherming van onze medewerkers. We hebben al ons personeel (van verpleegkundige tot schoonmaker) heel hard nodig om de zorg te kunnen verlenen die zo hard nodig is.”

Eigen mond-neusmasker

Patiënten op de poli en bezoekers op de verpleegafdeling mogen hun eigen masker dragen, maar krijgen er één uitgereikt op de poli of verpleegafdeling, als men er geen bij zich heeft. Bezoek van patiënten met (verdenking op) het coronavirus wordt gevraagd een chirurgisch mond-neusmasker van het ziekenhuis op te zetten. Patiënten zelf, die op een verpleegafdeling op dagbehandeling verblijven, hoeven geen masker te dragen.

In de gangen van de ziekenhuislocaties is het dragen van een mond-neusmasker (vooralsnog) niet verplicht. Het risico op verspreiding van corona ontstaat met name bij intensief contact binnen de 1,5 meter. In de gangen van ons ziekenhuis is het over het algemeen mogelijk 1,5 meter afstand te bewaren. Stewards in het ziekenhuis zien hierop toe.

Wees voorbereid

Heeft u binnenkort een afspraak in het ziekenhuis of bezoekt u een naaste? Neem uw eigen masker mee. Bezoekt u binnenkort een naaste in ons ziekenhuis met (verdenking op) corona, dan krijgt u een mond-neusmasker van het ziekenhuis uitgereikt bij de ingang van de afdeling.

Bekijk hier hoe u op een juiste manier een mond-neusmasker op en af zet.