29 november 2018

Onderhandelingen met verzekeraars in volle gang

zorgverzekeraars

Ziekenhuizen onderhandelen elk jaar met zorgverzekeraars over de prijs, het volume en de kwaliteit van zorg. Door goede afspraken met de zorgverzekeraars te maken probeert het St. Antonius Ziekenhuis te voorkomen dat u zelf de rekening van het ziekenhuis ontvangt*.

Het St. Antonius Ziekenhuis heeft vandaag een akkoord bereikt met VGZ, ook voor hun budgetpolis Zekur. Eerder hadden wij al afspraken gemaakt met CZ, Ohra, Delta Lloyd, Eno, ONVZ, Zorg & Zekerheid, DSW, Stad Holland, ASR, Ditzo en de Amersfoortse afspraken gemaakt over het leveren van ziekenhuiszorg in 2019. Het betreft afspraken over alle zorg uit het basispakket** en de budgetpolissen (ook wel selectieve polissen genoemd) van deze verzekeraars.

Met alle zorgverzekeraars zijn we op dit moment nog in gesprek over de contractering van de geestelijke gezondheidszorg die wij aanbieden.

LET OP: Met ingang van 2019 vergoedt Zilveren Kruis niet alle geplande ziekenhuiszorg volledig aan verzekerden met een budgetpolis (Basis Budget). Lees hier wat dit voor u kan betekenen.

Via onze website houden wij u op de hoogte van de laatste stand van zaken omtrent de contractering.

Tevens vindt u hier de antwoorden op veelgestelde vragen.

*) Betreft hetĀ basispakket, met inachtneming van wettelijk eigen risico en eigen bijdrage.
**) Dit geldt dus niet voor de zorg uit het aanvullende pakket. Hiervoor sluit u desgewenst zelf een aanvullende verzekering af bij uw zorgverzekeraar.