28 november 2019

Onderhandelingen met verzekeraars in volle gang

zorgverzekeraars

Ziekenhuizen onderhandelen elk jaar met zorgverzekeraars over de prijs, het volume en de kwaliteit van zorg. Door goede afspraken met de zorgverzekeraars te maken, probeert het St. Antonius Ziekenhuis te voorkomen dat u zelf de rekening van het ziekenhuis ontvangt.

Het St. Antonius Ziekenhuis heeft inmiddels afspraken gemaakt met CZ (Ohra, Delta Lloyd, Nationale Nederlanden, Just en PZP), DSW (InTwente en Stad Holland), a.s.r. (Aevitae, De Amersfoortse en Ditzo) en Caresq (Besured, National Academic, Promovendum, Aon) over het leveren van ziekenhuiszorg in 2020. Het betreft afspraken over alle zorg uit het basispakket* en de budgetpolissen (ook wel selectieve polissen genoemd) van deze verzekeraars. Met de overige zorgverzekeraars zijn we nog in onderhandeling.

Let op: met ingang van 2020 vergoedt VGZ niet alle geplande ziekenhuiszorg volledig aan verzekerden met de natura ZEKUR-budgetpolis. Dit geldt ook dit jaar weer voor de budgetpolis (Basis Budget) van Zilveren Kruis.

Afspraken over geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Met alle zorgverzekeraars zijn we op dit moment nog in gesprek over de contractering van de geestelijke gezondheidszorg die wij aanbieden.

Overzicht van gecontracteerde zorgverzekeraars

2020

Hier vindt u een actueel overzicht voor 2020 met welke zorgverzekeraars wij op dit moment druk aan het onderhandelen zijn, met wie wij een contract hebben gesloten en met wie wij voor geen contract zullen sluiten.

2019

Bekijk hier met welke zorgverzekeraars wij afspraken hebben gemaakt voor 2019 en wat dit voor u betekent.

Informatie

Via onze website houden wij u op de hoogte van de laatste stand van zaken omtrent de contractering.

Antwoorden op veelgestelde vragen vindt u hier.

Aanbod eigen verzekeraar

Heeft u al een aanbod van uw zorgverzekeraar ontvangen voor 2020? Het is belangrijk dat u dit nieuwe aanbod goed bekijkt. Ook als u niets aan uw zorgverzekering wilt veranderen. De zorgverzekeraar kan namelijk de vergoedingen en de premie voor volgend jaar aangepast hebben. Op de website van de overheid Ikregelmijnzorggoed.nl vindt u veel informatie over het eventueel overstappen naar een andere zorgverzekering.

*) Betreft het basispakket, met inachtneming van wettelijk eigen risico en eigen bijdrage. Dit geldt dus niet voor de zorg uit het aanvullende pakket. Hiervoor sluit u desgewenst zelf een aanvullende verzekering af bij uw zorgverzekeraar.