25 maart 2022

Onderzoeksfonds zoekt bestuursleden

Wie wil bijdragen aan aan onderzoek en ontwikkeling van de zorg?

Het St. Antonius Onderzoeksfonds is op zoek naar nieuwe bestuursleden. Na het aantreden van een nieuwe voorzitter eind vorig jaar zijn er nu vacatures voor een penningmeester en een medisch bestuurslid om bij te dragen aan de verdere uitbouw en ontwikkeling van het fonds.

Het St. Antonius Onderzoeksfonds financiert sinds 2010 wetenschappelijk onderzoek binnen het St. Antonius Ziekenhuis. Inmiddels stelt het meer dan 1 miljoen per jaar beschikbaar voor onderzoeken, van Kindergeneeskunde, tot Long, Cardio of Oncologische onderzoeken. Belangrijk zijn altijd de kwaliteit en impact voor de patiënt.

Binnen het huidige bestuur komen twee plekken beschikbaar. Ben je geïnteresseerd in zorgontwikkeling, vraag je je af hoe onderzoek de zorg van de toekomst kan beïnvloeden en ben je graag positief kritisch betrokken? Reageer voor 9 april naar onderzoeksfonds@antoniusziekenhuis.nl met CV (of LinkedIn) en een korte motivatie. Voor vragen kan je altijd bellen met Michiel van de Riet op 06-21315244 of kijk op onze site onderzoeksfonds.nl

Penningmeester Bestuurslid
Je bent verantwoordelijk voor de financiële huishouding van de stichting. In de halfjaarlijkse Bestuur-RvT vergaderingen leg je verantwoording af over de financiële positie van de stichting.  Operationeel zullen de meeste taken bij de uitvoerend directeur belegd zijn, zoals:
-    Bijhouden van de financiële administratie
-    Verrichten van betalingen
-    Financieel jaarverslag opstellen
-    Begroting opstellen
-    Relatiebeheer met Beleggingspartij
Het bestuur komt elke 6-8 weken bijeen.
Affiniteit met de zorg of wetenschap is geen vereiste, een financiële achtergrond wel.
Het betreft een onbezoldigde functie

Medisch Bestuurslid
Je bent verantwoordelijk voor het vormgeven van medische visie vanuit het fonds. Welke focus draagt het beste bij aan de doelstellingen van de stichting en die van het ziekenhuis? In de halfjaarlijkse Bestuur-RvT vergaderingen zal je verantwoording afleggen over de laatste ontwikkelingen van de stichting.  Operationeel zullen de meeste taken bij de uitvoerend directeur belegd zijn.
Samen met de uitvoerend directeur begeleid je o.a. het beoordelingsproces vanuit de Wetenschappelijke Advies Raden (Medisch wetenschappelijk en Verpleegkundig/Paramedisch).
Ook de transitie waarin de stichting meer en meer over uitkomsten van onderzoek voor de patiënt wil communiceren zal je actief bij betrokken worden.
Het bestuur komt elke 6-8 weken bijeen.
Affiniteit met de zorg of wetenschap is een vereiste.
Het betreft een onbezoldigde functie