Nieuws
2 november 2019

Open Dag St. Antonius Woerden trekt veel bezoekers

open dag woerden

Ruim 2.000 belangstellenden bezochten zaterdag de Open Dag in St. Antonius Woerden. Ze spijkerden hun kennis bij tijdens diverse minicolleges, leerden hechten en prikken, volgden een cursus reanimeren en liepen een rondje door een oog en een darm.

Tijdens de Open Dag maakten bezoekers kennis met St. Antonius Woerden. Met veel enthousiasme en plezier hebben medewerkers inwoners van Woerden en omgeving laten zien wat het St. Antonius te bieden heeft.

“Naast een leuk dagje uit, hebben we tijdens de Open Dag ook vooral laten zien wat er allemaal mogelijk is aan patiëntenzorg”, vertelt Anneke Klok, teamhoofd polikliniek Kindergeneeskunde en een van de initiatiefnemers van de Open Dag. “Patiënten kunnen er terecht voor vrijwel alle chronische zorg en poliklinische afspraken.”

Bezoekers kregen rondleidingen over de poliklinieken en konden zo zelf ervaren wat St. Antonius Woerden te bieden heeft. Op de poli Cardiologie lieten bezoekers hun cholesterol en bloeddruk meten en bij St. Antonius Slaapgeneeskunde kregen belangstellenden meer informatie over slaaponderzoeken en slapeloosheid.

Bij St. Antonius Orthopedie ervaarden bezoekers zelf op een nagemaakte knie of schouder hoe een ingreep in zijn werk gaat en kinderen haalden bij poli Kindergeneeskunde hun meet- en weegdiploma. Klok spreekt van een groot succes. “Een heel leuke dag. We hebben alleen maar positieve reacties gehad!”

Hieronder een korte impressie.

open dag woerden 2
open dag woerden 3
open dag woerden 4
open dag woerden 5
open dag woerden 6
open dag woerden 7