29 november 2010

"Operatie Live" vanuit St. Antonius groot succes

Op 24 november 2010 zond Omroep Max live vanuit het St. Antonius Ziekenhuis een openhartoperatie uit. In Nederland horen jaarlijks zo'n 18.000 mensen dat ze een open hartoperatie moeten ondergaan. Het doel van deze bijzondere uitzending was dan ook uitleg geven over de risico's van hart- en vaatziekten en wat mensen kunnen doen om ze te voorkomen. Het was tevens een unieke kans om een openhartoperatie live mee te maken.

v.l.n.r. Dr. Heijmen, Charles Groenhuijsen en Drs. Yilmaz.

Charles Groenhuijsen gaf samen met het medisch team uitleg over de operatie en informatie over het voorkomen van hart- en vaatziekten. De operatie werd uitgevoerd door een hartchirurg van het St. Antonius Ziekenhuis, drs. Alaaddin Yilmaz, en van commentaar voorzien door collega dr. Robin Heijmen (eveneens hartchirurg bij het St. Antonius).

Alles verliep voorspoedig. De patiënt maakt het uitstekend en doorloopt de standaard herstelfase. De nacht na de operatie was rustig. De dag erna kon de patiënt van de kunstmatige beademing worden gehaald. De tweede dag werd de patiënt overgebracht van de intensive care naar afdeling.

De uitzending en alle reacties op de uitzending kunt u terugkijken op www.operatielive.nl.