Nieuws
19 mei 2020

Patiënten bezorgd over corona, maar positief & vol vertrouwen over zorgverlening St. Antonius

Het St. Antonius Ziekenhuis heeft een patiëntenpanel dat regelmatig met ons meedenkt over allerlei onderwerpen. Eind april hebben we een onderzoek gedaan onder onze panelleden, om inzicht te krijgen in hun ervaringen met de zorg van het St. Antonius tijdens de veranderingen in de coronaperiode medio maart t/m medio april. Bijna 1.100 patiënten hebben online een vragenlijst ingevuld. Hieruit zijn de volgende inzichten gekomen. 

Ruim twee derde maakt zich vooral zorgen over de veiligheid van gezin, familie en vrienden, meer dan over zichzelf. 89% verwacht dat deze situatie nog lang zal duren. Er is veel lof en waardering voor het zorgpersoneel: bijna iedereen vindt dat onze medewerkers keihard werken om goede zorg te bieden. En een ruime meerderheid heeft er alle vertrouwen in dat zij de juiste zorg  krijgen en bij spoed altijd bij ons terecht kunnen. Hoewel we op steun van onze patiënten kunnen rekenen voor de coronamaatregelen die we in het ziekenhuis hanteren, zijn de patiënten niet van alle maatregelen even goed op de hoogte. Graag zouden ze meer informatie via de mail ontvangen. Ook staan onze patiënten open voor zorg op afstand. Veel patiënten hebben gebruik gemaakt van vervangende telefonische en video consulten en zijn hier ook tevreden over. 

Nieuwsgierig geworden naar de volledige samenvatting van de onderzoeksresultaten? Klik dan hier. Voor meer informatie over Corona, verdere uitbreiding van de reguliere zorg en de actuele maatregelen, kunt u onze website raadplegen. Voor specifieke vragen over uw persoonlijke situatie, adviseren wij u contact op te nemen met uw behandelend arts of de poli.

Wilt u ook bijdragen aan het verbeteren van onze zorg door af en toe uw mening met ons te delen? Dan kunt u lid worden van het St. Antonius Patiëntenpanel door uw naam en interesse voor deelname aan het panel te mailen naar: onderzoek@antoniusziekenhuis.nl