Nieuws
19 oktober 2018

Psychiater Annette Hegeman over depressiviteit bij ouderen

Zaterdag 20 oktober van 14.30 tot 15.30 uur op radio NPO 5 Open Huis

Annette Hegeman

Zaterdagmiddag 20 oktober is onze psychiater Annette Hegeman te beluisteren op radio NPO 5 bij het programma Open Huis. Ze vertelt dan over depressiviteit bij ouderen.

Het interview is opgedeeld in vier blokken met tussendoor muziek. In het eerste blok gaat Annette in op hoe vaak het voortkomt, wat de lichamelijke en geestelijk klachten zijn en hoe je erachter komt dat je het hebt.

In het tweede en derde blok gaat ze in op de taboesfeer, schaamte en vraagt de interviewer zich af of het langer thuiswonen nog van invloed kan zijn. Ook vertelt Annette hoe verpleegkundigen en artsen ermee omgaan en wat je kunt doen als je het herkent bij een van je ouders. Aan het eind wordt er gevraagd aan de luisteraars om te reageren.

Tot slot horen we nog of het erfelijk is en wat er concreet moet veranderen om de depressiviteit bij ouderen aan te pakken.

Luister ook en stem af op Radio 5 Open Huis (externe link) zaterdag 20 oktober om 14.30 uur.

Lees hier ook een eerder verschenen nieuwsartikel over depressiviteit bij ouderen in het kader van het promotieonderzoek van Annette Hegeman over dit onderwerp.